Familjen Tabata.

Idag bjöd jag hem familjen Tabata på fika. Det började trevligt med 20 minuter småprat men sen fick de nåt i blicken och det hela urartade till rena oförskämdheter och personangrepp. Trots att jag bjöd på kaffe och Ballerina-kakor så hoppade de på mig en efter en, de svinen.


Fick för mig att köra 4 Tabator på raken. Brorsan gjorde det igår och jag ville inte vara sämre. Det var på gnällen att jag orkade med. Kände mig rätt sliten i kroppen från start så det var nog inte helt optimalt. Hade lite problem att få upp pulsen ordentligt men enligt mätaren höll jag samma effekt som sist. När man ser pulskurvan efteråt så ser det inte så farligt ut. Men jag kan lova att jag gnällde mitt gnälligaste gnäll på slutet.

Nu höll jag inte fullt ställ på varje 20-sekundare. Utan jag lämnade nån procent på de 2 första för att kunna köra alla på jämnare effekt. Det här passet blev mer som ett 4 x 4. På den tredje intervallen var benen helt tomma så jag kämpade med rundtrampet för att få upp effekten. Låg runt 19 på Borg-skalan på varje intervall.


Nu ska jag steka bacon. Imorgon blir det vila. Härligt med fredag förresten.

/J

17 kommentarer:

Anonym sa...

vaddå, för dej är väl alla dagar Fredag?
/Ari

Johan Mölleborn sa...

Jo eller mer som lördag hela veckan.
/J

Traveller sa...

Quadrupel-Tabata alltså och bror din också. Det blir två hårdingar Mölleborn som kommer att köra i Italien ;-)

Tobbe Arnesson sa...

Håller du koll på din vilopuls om morgonen? Bra sätt att se om du behöver vila, inte så smart att bli övertränad innan årets alla prövningar...

mattel sa...

behövde du verkligen steka bacon efter den genomköraren? måste ju iaf ha luktat bacon i trainerrummt.. :)

mygod.. du tyckte jag var dum i huvudet efter två tabator, jag vet inte ens vad jag ska säga. :D

kör hårt!

Anonym sa...

Hoppla!

Delar av familjen Tabata, det var nog pappa och morbror Tabata, var hemma hos mig. Tydligen hade du gjort dem arga för de kränkte och skändade mig ordentligt. Nu ska jag ligga i fosterställning och äta glass resten av kvällen...

Anonym sa...

någonting måste ju fattas dig :)

kallegunnar

vito sa...

Maxat verkar dom där tabata vara..

Ska testa 20 st på söndag efter lördagens ölfest,fixa till ett hjärtstillestånd..

Unknown sa...

Heja Tabata!!!

Micke sa...

vad får du för snitteffekt på ett helt set i jämförelse med en vanlig 4 min interv?

Anonym sa...

Imponerande!! Fast jag undrar om du kör dom rätt. Du skall knappast orka flera såna omgångar om du kör dom rätt enligt mr Tabata själv. Kör hårdare o mindre set!!!

Johan Mölleborn sa...

Micke, jag har ingen wattmätare utan jag kör med hastighetsmätaren. När jag kör 4x4 så håller jag 43-44 km/h på intervallerna och på Tabatan håller jag 50-53 km/h. Så jag drar på ganska mycket hårdare på Tabatan.

Anonym, jag vet. Nu släppte jag nån procent med flit. Jag tror jag skulle kunna hålla 55 km/h på ett riktigt set. Ska testa det nån dag. Sist jag maxade så höll jag på att dö. :)

/J

Anonym sa...

Tjenare BigMolle,
Har en fråga till dig

För att få köra PBP 2011 ska man köra dessa långlopp i år för att få anmäla sig eller nästa år??

Hur är dessa tider på en Familjen Tabata träning ?? 20sek max med 10löst och hur många kör du??

Frille

frille@tele2.se

Johan Mölleborn sa...

Frille, om du kör de längre breveterna i år så får du föranmäla dig tidigare nästa år. Men för att få köra PBP så måste du köra hela serien under 2011.

En Tabataintervall är 8 stycken 20-sekundersspurtar med 10 sek vila mellan. Nu när jag körde flera stycken så vilade jag 6 minuter mellan serierna. Alltså en Tabata per 10 minuter.
10 sekundersvilan känns som två andetag och 20 sekundersspurten känns som en evighet. Härligt som fan. :)
/J

MangeJL sa...

Trodde jag skulle klara av att gömma mig men Itzumi hittade mig till slut.

Johan Mölleborn sa...

Var han taskig mot dig också Mange?
/J

Therése sa...

Tack för hälsningen i min blogg!

Ja konserten på Annexet sist var heeeelt underbar - kul att se att David Gray håller stilen genom åren!