Lövstaflow i minus nio.


Blev inspirerad av Skoglings kvällsrunda igår. Han och Johan44 körde en sväng på stigarna i Lövsta med pannlampor på. Jag fick sticka ut idag istället. Jag bor ju bara några hundra meter från de första stigarna så egentligen borde jag skämmas för att jag inte kör mer där. Stigarna var snabbrullade och härliga. Däcken fäste bra och benen var fulla med sprattel. De ställena som vanligtvis är steniga och lite knixiga var nu släta, böljande och flowiga.


Det var en del cykelspår i skogen, några var säkert deras. Det var framför allt en backe som jag är säker på att de körde igår. Den första "riktiga" backen efter man har korsat fälten. Innan man kommer till det fällda trädet. Det är en riktig sprättbacke som Skogling garanterat ryckte i igår. Efter en timmes tokmullig cykling på hög puls och njutning var jag hemma igen. Skogen skyddar bra mot kylan. Jag behövde inte ens skoöverdrag idag. När kör vi pannlampa i skogen, imorgon? Det gäller att passa på medans det är så här fint.

Jag hade som sagt gärna hängt med grabbarna igår kväll, men jag var på ett randonnémöte och snackade långcykling istället. Det var en riktigt trevlig och inspirerande tillställning som Fredrikshofs randonnésektion hade bjudit in till. Det kom ca 40 pers. Många av dem har jag träffat och cyklat med tidigare. Jag fick äran att berätta lite om LEL. Hoppas åhörarna stod ut med mitt svamlande och mina gryniga bilder. Man kan inte förvänta sig så mycket mer av mig, jag är ju ändå arbetslös.
/J

14 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Visst är det härligt !!

Vi kör snart igen. :)

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Onödigt fint. :)

Patrik Skolling Möller sa...

Jo just det, i den backen fick jag vänta in Johan lite efteråt. Jag älskar att bryta upp där. :)

mattel sa...

ibland saknar jag närheten till en fin skog att lattja i en timme eller två.

och möjligheten att göra det dagtid. :)

Johan Andersson sa...

Vi kör naturligtvis pannlampa i skogen redan ikväll, fast på andra sidan stan.

Tobbe Arnesson sa...

Den största nackdelen med att bo i en småstad är andelen folk vs. stigar. Stigarna blir helt enkelt inte tillräckligt upptrampade på vintern.

Idag var det dessutom bara -18°C så snart kan man nog våga sig ut...

Johan Mölleborn sa...

Stigarna var perfekt upptrampade nu. Eftersom det är så kallt så fastnar det ingen snö på cykeln heller. Helt fantastiskt.
/J

Tobbe Arnesson sa...

Fastnande snö är min enda cykeltvätt, innan vårleran är cykeln alltid som renast. :D

Nypan sa...

Jag hojar gärna pannlampa nån kväll i veckan. Nu vet jag ju det i god tid, och jag har ju faktiskt nu fått koll på både lampfäste och sladd :-o

Patrik Skolling Möller sa...

God tid, det är imorgon det. :)

Niklas Källström sa...

Det är visst MTB som gäller i västerort nu :)
Måste nog också lufta MTBn på nått av mina två distanspass den här veckan.

//Niklas

Johan Mölleborn sa...

Jag har vilovecka enligt schemat, men jag har varit så slarvig så jag kör på som vanligt.

Patrik Skolling Möller sa...

19 imorgon Nicklas. Då blir det en mysig snabbrunda. :)

Åsa och Henrik sa...

Det var underbart att höra din LEL-berättelse. Du fick oss att längta till det regniga och blåsiga Storbritannien!