Bonkade mig till stenåldern.

Upp och hoppa som en loppa. Idag skulle Viktor på dagis så jag hade hela dan för mig själv. En snabb koll på tempen. Minus 7, rena rama värmeböljan. I med kaffe tills alla delar i kroppen vaknat, sen en lätt frukost och iväg. Eftersom jag är tjock så skulle jag bara dricka vatten under rundan. Jag packade med 2 gel som nödmat.


Dagens plan var att köra några timmar distans och hålla pulsen runt Fat max för att bränna bort lite späck. Jag trampade ut mot Bålsta. Det var motvind och oplogade cykelvägar så jag körde på bilvägen. Nu var det motvind och arga bilister istället. Vid Bålsta tog jag vägen förbi Åbergs museum, så slipper man sladda genom byn och behöver inte riskera att träffa Gurra G. Sen fortsatte jag mot Enköping. Vägarna var rätt ok här ute men det var fortfarande motvind. Jag tryckte på lite extra i backarna på tunga växlar, enligt Mattias instruktioner.


Vid Ekolsunds Värdshus vände jag och cyklade samma väg tillbaka. Nån kilometer innan Shell i Bålsta började jag bli hungrig och matt men jag stannade inte utan fortsatte. Efter ganska exakt 3 timmar mattades benen helt och jag kunde knapp styra. Bonk! Blev tvungen att fylla på med en gel. Jag hade ändå 3,5 mil kvar hem. Energin kom ganska snabbt och benen rassalde på rätt fint. En liten stund..


Efter Bro körde jag på de värdelösa cykelvägarna för att slippa bli platt. Mina trötta ben blev snabbt ännu tröttare och energilösare. Vid Kungsängen tog det stopp igen. Bonk. Tog en andra gel och drömde om att bryta mig in i ett av husen nere vid bryggan. Sen drömde jag om att dränka mig själv istället. Jag gjorde inget av de två utan trampade vidare hem. Fortfarande på den pissiga cykelvägen. Dalkarlsbacken var rätt kärv i snömodden.

Efter 10 mil och 5 timmar var jag äntligen hemma. Ett snitt på 20 km/h. Det går lite trögare med dubbisar än 23 millimeters. Nu har ätit lite och hällt upp ett bad. Kommer nog ligga där tills jag ska gå och hämta Viktor på dagis.

Tack för idag.
/J

30 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Låter som en perfekt dag på cykeln :o)
Nästa gång kommer det kännas lite lättare och i sommar kommer du att hoja runt italien på en tallrik gröt.

Anonym sa...

Värmebölja var ordet, två par långkalsonger var en för mycket idag.

mattel sa...

skönt att bonka med 3 mil kvar, gråtvarning på den. :)

jag väntar lite till med att hoja ute. ska känna mig cracksugen när det är dags igen!

Niklas Källström sa...

Gel är grejen när det börjar bli kris. Bilden gör att jag också vill nöta 55:an, visst är den tagen precis utanför Ekolsunds Slott?

Snittfarten blir inte riktigt lika hög med snö, kyla och dubbdäck som med sol, värme och tubdäck märkte jag också på mitt 3h G2D ;)

//Niklas

Johan Mölleborn sa...

Johan, en tallrik räcker nog.;)

Bruse, jag klädde mig lite för mycket på överkroppen. Fick köra med uppknäppt jacka under reflexvästen.

Mattel, helt klart. Framför allt när man sladdar runt på snön.

Kjällis, visst är det där. Jag fotade när jag vände.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Bra ! Trainerintervallerna har gjort sitt.

Mina trainerpass utan egentliga intervaller gör susen.Jag bonkade nästan på 5 km hem idag. Imorgon skall jag ha luft i däcken. ;)

Magnus Olander sa...

Starkt jobbat. En dag på "jobbet" i proffslivet. Man är rätt avis. Känner igen dagdrömmandet när det går emot, men törs inte berätta mina kloka idéer.

Edvard sa...

Skönt att även proffsen lider av vintersulorna. Pendlingen från Sumpan till Söder är inte kul med dubbdäcken. Enda fördelen med detta väglag är att det är rätt gott om plats på cykelbanorna. Inte många att kränka, men man kränker sig själv hela vägen istället. Klarar inte ens skamgränsen på 30 minuter: http://bit.ly/6NNN5l

Lycka till med träningen!

//Edvard

Johan Mölleborn sa...

Patrik, jo trainerpassen är rätt effektiva. Kommer bli kul i vår.

Magnus, det är många konstiga tankar som dyker upp. :)

Edvard, det är just självkränkningen man är ute efter. Ditt sitter djupast.
/J

Nypan sa...

Det är rätt så oskönt att dö på vinterrundorna. Men man kan ju dö bakom ett skrivbord också :-o
/N

Velonavia sa...

Skönt att det är fler som går på "tomme". Pendling plus spinnpass fick mina ben att bonka i motvinden hem. Som tur är hade jag 3 km inte 3 mil kvar...

Anonym sa...

En riktig bonk är som att pendla mellan himmel och helvete..
Bonka i 7 minus hade jag inte fixat,hade nog dränkt mig .)

/vito

Jörgen sa...

Va fan ska du med gel till. Det är ju bara fortsätta trampa din vekling!

;)

/J

Anonym sa...

Hur kändes Dalkarlsbacken efter andra bonken i Kungsängen?

Starkt trampat Johan!

Anonym sa...

Saknar du förmågan att frysa?!

Anonym sa...

ÄR inte vitsen med att skaffa barn att man vill tillbringa tid med dom??

Är man ledig så borde man väl rimligtvis inte skicka dom på dagis, gör nått kul med grabben istället, tror han skulle uppskatta det bättre...

Johan Mölleborn sa...

Jo självklart. Nu har vi haft semester i 3 veckor tillsammans och gjort saker varje dag. Han blev jätteglad när han skulle tillbaka till dagis. Han behöver träffa sina kompisar också.
Men om jag kommer vara hemma en längre tid så kommer jag absolut ta några dagar i veckan med honom. Även om han helst vill gå på dagis.
/J

Anonym sa...

Tack, härligt att höra, jag blir så ledsen för alla barn som är på dagis fastän föräldern/föräldrarna är hemma. Hur tänkte man då?!

Tanken med dagis är bra då det inte finns några andra alternativ, men att förlita sig på att dagis ska uppfostra ens egna ungar är skrämmande. Ansvaret för det har man själv och enbart själv
Själv så bytte jag jobb då jag blev förälder ENBART för barnens skull, så vi kunde turas om att alltid vara hemmavid med våra ungar under uppväxten, för tiden går fort och hipps vips så flyttar dom hemifrån och kallar en gubbjävel om man inte sköter sig som förälder innan...

Kämpa på med cyklingen ändå.

En undran jag har är huuuur många träningstimmar på 365 dagar har du???
Kul blogg att läsa...

Johan Mölleborn sa...

Tack.
Jag skriver ju bara om min cykling i den här bloggen så det kan säkert se ut som att jag inte har nåt familjeliv.
Får kanske starta en ny blogg för monsterjakter och sagoböcker. ;)

Jag hade ca 700 cykeltimmar under 2009. Men då är det inräknat cykelpendling också.
/Johan

Patrik Skolling Möller sa...

Kan du inte blogga om när du slår din familj med cykelpumpen ? Det får man inte läsa liksom...

Anonym sa...

700!!!!!!!!!!!!!!!!
shit, är du i SM elit klass? (har inte läst din blogg så länge så jag vet inte vad du skrivit förrut)

Läste nånstans nångång, tror det var Fredric Erikson (kan ha fel på det, kan ha varit någon annan grymt bra också) som hade 350 träningstimmar ett år, och då var han i toppen i sverige eliten i tempo

Eller kan det vara så att du är som jag, tränar hellre än bra, men 700h!!! det var grymt...

Vad har du för meriter?
Vätternrundan på?
En tempo 10km (med vänd) på tiden?
En tempo 30km (med vänd) på tiden?

Kan va lite intressant att jämföra med antalet träningstimmar...
Själv är jag glad om jag snuddar på 700 mil totalt

Johan Mölleborn sa...

Ha ha, nä jag är absolut ingen elitkille. Jag gillar att cykla helt enkelt. :)

Jag gillar långcykling, här är några länkar med rundor jag tycker om.

http://bigmollo.blogspot.com/2009/08/london-edinburgh-london.html

http://bigmollo.blogspot.com/2009/06/60-svinvarma-mil.html

http://bigmollo.blogspot.com/2009/05/3-sjoar-runt-107-mil-i-solsken.html

http://bigmollo.blogspot.com/2009/07/de-forsta-1000-milen-klara.html

http://bigmollo.blogspot.com/2008/07/stockholm-gteborg.html

http://bigmollo.blogspot.com/2007/09/paris-brest-paris-jttetrevligt.html

Här är en kortversion av 2009:
http://bigmollo.blogspot.com/2009/12/hela-aret-i-ett-inlagg.html

Kul att du gillar bloggen!
/Johan

Anonym sa...

Men nå schysst tempomil 10km har du väl åstadkommit, det har väl varje cyklist med självkänsla ;-)

Å gillar du långa mil så är väl VR på din agenda

Johan Mölleborn sa...

Jag har aldrig testat nåt tempolopp. En snabb mil har jag självklart kört, men det räknas ju inte om det inte är på tävling. VR körde jag för några år sen på 8:20. Inte så värst imponerande. Nu skulle jag klart kunna köra snabbare, men det är inte målet just nu. PBP (120 mil) körde jag på 61 timmar, det är jag mer stolt över.
/J

Johan Mölleborn sa...

Här var jag lite snabb förresten: http://bigmollo.blogspot.com/2008/06/i-lrdags-krde-vi-energitrampet-i-vsters.html

Tille sa...

Jag tycker vi gör ett besök i de där villorna vid bryggan nästa helg och har en ordentlig After-Oetzi-fest.

Johan Mölleborn sa...

Bra idé Tille. Det kan bli värsta lämmeltåget utför kanten där. :)
/J

Tobbe Arnesson sa...

Är inte VR en tempoetapp i mollos vansinniga värld?

Anonym sa...

Johan borde kunna bränna av en mil spontant under en kvart utan problem, det har han ju gjort förut på långloppen ...

Bjorre sa...

Bjorre ändrar status till: Fredagsmys!