Snöcykling med Märsta-besök.

Ikväll var vi ute i skogen igen. Jag, Nypan och Skogling. Som extra bonus kom Källis förbi och gjorde sällskap. Det hade snöat hela dan så stigarna var helt orörda och lite extra fluffiga. Den nya snön gav en ny krydda till cyklingen. Det gällde verkligen att hålla sig mitt på stigen. Nu var det ännu mjukare brevid. Det var också lite svårare att se gränsen mellan hårt och mjukt.


Eftersom bromsen på Treken gick sönder sist så fick jag bygga ihop min Scott comp racing som stått slaktad efter den pensionerades som pendlarcykel. Som tur var hade jag ett nytt vevparti och vevlager liggande. Hojen fick även ny kassett, ny kedja och som krona på verket ett par riktigt gamla gröna Michelindäck.


Hojen blev skitbra. Den kändes liten och snärtig. Däcken fäste bra och den stela gaffeln funkade fint på snöstigarna. På styret satt det barends som jag hade lindat med styrlinda. Jag orkade inte meka bort det och fixa nya handtag så jag sågade av styret innanför barendsen istället. Sen drog jag några varv eltejp för att hålla fast allt.

Lite film också.


Rundan blev riktigt lyckad. Tempot var bra och vi körde samma runda som jag körde förra veckan. Uppe på Bruket var liften igång och det vimlade av skidåkare. Vi surrade med några av dem innan vi vände tillbaka. Nu ska jag äta chips och känna buken växa.

Tack för en riktigt mullig kväll.
/J

13 kommentarer:

Patrik Skolling Möller sa...

Tack själv. Idag hade jag inte riktigt samma fäste i mina Rocket Ron. Men kul var det !!

-Skogling

Nypan sa...

Fy fan vad det kan ändra sig i skogen på 2 dagar. När jag körde dom spåren i lördags kunde en sån skogs-sopa som jag trampa på hela rundan. Men idag var det bara jobbigt :-(
Dåliga ben och dålig teknik. Det här var en runda jag nästan kunde varit utan. Men även en dålig runda är väl bättre än ingen alls?
Tack ändå!

/N

Tobbe Arnesson sa...

Det låter faktiskt jobbigare att såga än att pilla fram skruvarna och ta bort barendsen. :)

Johan Mölleborn sa...

Tobbe, det var kolfiberstyre så sågningen tog ca 20 sekunder. Ska nog kapa sadelstolpen också. Försökte pressa ner ett Easton EC70 först, men den var 27,2 och ramen var 26,8. Det tog stopp.
/J

Tobbe Arnesson sa...

Förresten, sluta dra ut Skogling på cykling. Nu ligger jag 103 minuter efter honom på FunBeat! ;P

Tille sa...

Haha, bra fulmeckat. Det är roligt att du hade en hel extracykel liggandes i bitar hemma. För mig saknas det alltid ett vevparti eller något annat halvviktigt.

Johan Mölleborn sa...

Tobbe, jag ska säga åt honom att sluta. :)

Tille, så går det när man aldrig slänger saker och köper utan att tänka innan. Jag skulle nästan kunna bygga en ny landsvägshoj också.
/J

Niklas Källström sa...

Tack själv Johan!
Det här måste vi göra om igen och det snart.

Nu blev jag sugen på att bygga ihop min gamla specialized stumpjumper M2 från -96 efter att ha sett ditt bygge. Måste ner och gräva i min komponentgömma i garaget :)

//Niklas

Johan Andersson sa...

Johan, den där ser ju ut att vara en riktig vinterraket.

Jag cyklade till jobbet idag även fast jag är sjuk, allt för att inte ligga sist på min kompislista. Man är ju fan dum i huvudet.

Tobbe Arnesson sa...

Johan Andersson: Har du inte mig på din kompislista? Jag rekommenderar annars att bli kompis med jansson99, då behöver man inte ta ut sig för att slippa vara sist. ;)

Johan Andersson sa...

Klart jag har, 1032 minuter har du men nu har det ju börjat sprattla i dina ben.
Tidigare var du ett säkert kort men jag ska nog bli polare med Jocke. Annars kan jag ju göra en fejkpolare som alltid ligger efter mig.

Fikasvettot sa...

Men jäklar vad du cyklar skog nuförtiden! Inte för att det är något fel med det.

Patrik Skolling Möller sa...

Den första killen på den där filmen var riktigt gulli !

-Skogling