F*ck me gently...

Hade tänkt köra en sväng ute idag. Linda åkte iväg med Viktor till nån husdjursmässa så jag fick hela eftermiddan för mig själv. Men när tempen visade -15 grader så ändrade jag till inomhuscykling istället. Var inte så sugen på att mala distans med fruset snor i fejjan.

Övningen för dagen fick bli en timme strax under syratröskeln. Ett EB 1x60 alltså. Dagens film var Apocalyps now. Efter 10 minuters uppvärmning ökade jag tempot till 40-41 km/h sen höll jag den farten i 60 minuter och varvade ner på 5 minuter. På slutet gick pulsen över syratröskeln och sammanlagt blev det 16 minuter på rött. Hela timmen kändes bra, även om det tog en del på pannbenet och att jag inte hann sätta på alla fläktarna innan jag satte igång. Höll nästan på att brinna upp på slutet.


Nu har jag fyllt på med recoverydricka och duschat i kallvatten tills jag kände mig hyffsat normal igen. Får se hur det känns på kvällspromenaden senare. Just nu är jag lite spänd i skinkorna. Det var allt för idag. Mors!


/J

17 kommentarer:

Tobbe Arnesson sa...

Hallå där! Inte fuska på det där viset! Apocalypse Now är antingen 153 eller 202 minuter, väldigt långt från 60!

Patrik Skolling Möller sa...

Bra kört men jag saknade ditt frusna snor i skogen idag. :)

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Grejen var att jag hade först tänkt köra längre. Men efter 1,15 var jag helt kokt. Nästa gång får jag fräsa på fläktarna ordentligt.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Jag kör utan fläkt. Men jag kör så långsamt att jag inte blir svettig.

(Fan, jag borde ha en fläkt med...)

Johan Mölleborn sa...

Jag körde med 2 fläktar idag. Men inte på fullt blås. Utan fläktar hade jag sett ut som en stekt fläskkotlett nu.
Spring iväg och köp nu Patrik.

Patrik Skolling Möller sa...

Jula ?

mattel sa...

på med fläktarna och öppna fönstret så blir det fruset snor och svettfritt inomhus. :)

60 min på syratröskeln.. sweet lord. mina 5x5 känns futtiga nu.

kör lite utfall på kvällspromenaden så stannar skinkorna i uppspännt läge. :D

Johan Mölleborn sa...

Bauhaus hade bra fläktar förut. Jag köpta mina på tretti.se sist. De två stora. Min förra Bauhaus-fläkt satte jag en knytnäve i.
/J

Markus Lindholm sa...

om du hade skrivit Fuck så hade du fått många fler träffar :)

Du är galen...

Tille sa...

Haha, jag har kört EB1*45 och det var fanimej inte skoj.

Angående fläktar håller jag med om nypan tips om fläkten med fjärrkontroll från Bauhaus.
http://cykelmannen.blogspot.com/2008/09/winds-of-change.html

Niklas Källström sa...

Vilken #¤%&¤ hårding du är Johan!
Men att köra ute i -15 är inte ingen hit, trainer är en rätt bra uppfinning :)

//Niklas

Anonym sa...

Wow, mäktigt!
/Ricke

Nypan sa...

Det där lät både jobbigt och lite inspirerande. Undrar om du kan gå imorgon? :-o
/N

Anonym sa...

Ser att du kört en specialized 2009? Vilken modell och stl har du haft? Vilka komponenter & hjul kör du på? Blir det ny cykel nu när du är "proffs"?
/Henrik

Anonym sa...

Hej Johan!
Imponerande körning, min syratröskel ligger på ca 85-90% av maxpuls. Men det är kanske inte så klart vad som menas med syratröskel. Det ser ut som du ligger på 93-95% av max. Vad har du för max? Hur som helst imponerande och inspirerande.

Johan Mölleborn sa...

Tack Mikael. Min tröskelpuls ligger på 166 och max på 182. På det här passet låg jag mellan 160 och 168. Det ökade gradvis. Det var det jag ville testa, hur pulsen reagerar på längre pass runt tröskeln.
Jag har lyckats höja tröskelpulsen från 162 till 166 på 2 år. Jag har inte blivit speciellt starkare men nu har jag mer att spela på runt tröskeln.

Henrik, det är en Tarmac comp med SRAM Force. Jag kör på Zipp-hjul när jag försöker vara snabb och Ultegra-Open pro när det ska gå långt.
/J

Unknown sa...

Åhh 60minutare är så härliga, men de ska köras på tröskeln hela tiden och gärna över. Då brinner det som bäst =)