Staffans styrkepass.

Oh jösses vilken pralin. Jag testade Staffans styrkepass igen. Sist jag körde det så mådde jag lite risigt så jag la av halvvägs. Den här gången mådde jag lika risigt men struntade i att lyssna på mig själv. Om jag hade haft mer tid så hade jag gärna lagt in 20 minuter strax under tröskeln som avslutning. Men nu fick det bli tacos och rödvin istället. Helt ok som ersättning faktiskt. Om man dricker vin på rätt sätt kan det vara lika effektivt som Tabata. Tänk på det.

Så här gjorde jag:
Värm upp 10 minuter.
Börja med 5 intervaller på 2 minuter med 1 minut vila mellan.
90 sekunder på 60 kadens och 300 watt (4,7 w/kg), öka kadensen till 100 kadens och 500 watt (7,8 w/kg) de 30 sista sekunderna.
Vila några minuter.
Kör 5 intervaller på 1 minut med 1 minut vila.
40 sekunder på 60-70 kadens och 300-350 watt, öka till 100 kadens och 500 watt de 20 sista.
Varva ner och känn dig som kingarnas kingkingking.


3 kommentarer:

Unknown sa...

Staffan var en stolledräng!

kålle sa...

Hej.
Du skriver "Börja med 5 intervaller på 2 minuter" Vad gäller här? En viss puls? Tröskelvärde? Jag har ingen wattmätare så jag kan inte använda mig av det, tyvärr.
Samma med de "sista" 5 1 minutersintervallerna...
Jag blir så nyfiken :-)
/Anders

mattel sa...

staffan vet hur man kramar skiten ur en gubbe. :) grymt bra pass det där.

kålle: vrid på så att det är tungt att köra 90s på 60kadens. sen är det bara att ge benet i 30s. samma gäller vid de sista 40s.. puls är inte så intressant utan det handlar bara om att köra tungt och överleva. :)