Staffans styrkepass. Nästan...

Ingen utecykling idag heller trots att vädret var onödigt bra. Men ibland går det bara inte. Jag fick däremot en timme över som jag spenderade på bästa sätt. I cykelrummet.
Idag var planen att testa Staffans styrkepass. Man kör 90 sekunder på 60 kadens och ökar sedan kadensen till 100 och håller det i 30 sekunder. Vila en minut och kör samma veva fyra gånger till. Sen är tanken att man ska köra likadant men med 70 i kadens 40 sekunder och öka till 100 i 20 sekunder. Dit kom jag aldrig.
Jag ställde in Monarken på 5 kp. Då blir det 300 watt på 60 kadens och 500 watt när man höjer. Det kändes rätt ok första intervallen men sen blev det riktigt grinigt i benen. Den sista var helt fantastisk. Jag är ju fortfarande DÖDSsjuk så jag hoppade över de 5 sista intervallerna som antagligen hade skickat mig direkt till pärleporten. Istället körde jag 10 minuter på 270 watt för att få nån sort träningstid i dagboken också. Som en liten extra pralin avslutade jag med några set jägarvila till utmattning. Det har Mattias sagt att man ska göra om man är småbarnsförälder nämligen. Nu är det julbord som gäller. Satsar på att VINNA!!   6 kommentarer:

Anonym sa...

Angående ditt förra inlägg om att distanspassen uteblir. Vad har du för upplägg på ett distanspass inomhus?

Gustaf

Anonym sa...

Bra där!

//Lunkan

Johan Mölleborn sa...

Gustaf, då kör jag en längre variant av tröskelpass. 3x20 minuter strax under tröskel eller kanske 60 minuter på samma. Jag ser ingen vits med att sitta och nöta i 3 timmar på en låg effekt. Det kan iofs vara ganska trevligt men man kan lika gärna köra lite hårdare så man är klar på 1-2 timmar.
/J

mattel sa...

Staffans pass är klart sköna när de är överstökade. :)

Jägarvila igen alltså.. Crap.

Hopyard sa...

Rena rama pillan där i jägarställningen

Patrik Skolling Möller sa...

Har ni inga stolar hemma ?