Dags för Aktivitus igen.

I fredags åkte valda delar av KBCK ner till Göteborg för att spänna vaderna i Aktivitus sträckbänk. Min cykling har gått på sparlåga sen Italien så jag räknade inte med några toppnoteringar på testet. Det gick hyffsat ändå. Med den tjockisvintervikten jag ligger på nu så fick jag ett testresultat på 65,3 ml/kg/min. Om jag kämpar på ordentligt i vinter borde jag kunna höja det till 70 ml/kg/min i vår. Med tanke på att jag ska köra i samma klunga som Mattias på Vättern så lär han sätta ihop ett stadigt program till mig.


Matte gör tummen upp.

Storbloggaren.


Bjorre har gjort sitt.

Tille.

Calle.

Göteborgshumor.

här är en liten film på mina sista minuter i testet.
Tack för en härlig helg. Det kommer svida i vinter.
/J

13 kommentarer:

Tille sa...

Det borde finnas fler varningsdekaler hos Mattias.
Typ:
"Viss smärta, yrsel och illamående kan förekomma."

Johan Andersson sa...

Pinsamt få glåpord i den där videon...

Anonym sa...

Härligt kämpat Johan!
Men nu undrar man ju förstås:
Hur många Watt blev det???

/ Jocke Q

Johan Mölleborn sa...

Det stannade på 340 watt. Och det gav 5.0 watt/kg.
/J

Tom sa...

Ramptest är fina grejer. Snaran dras åt så fort på slutet! :D

mattel sa...

jag ser ju glad ut på bilden, troligen strax innan fällan slog igen.

tack för en kul, ångestfylld och lite jobbig helg. nu ser jag fram emot en svettig vinter i garaget. :)

Tobbe Arnesson sa...

Det är gubbsås bjorre har i mungipan väl?

Anonym sa...

340 Watt låter ju bra? Det är väl mer än dina Amarone ben producerat tidigare? Tror inte man behöver mer än 220 Watt om man ska cykla VR på 7:30, faktiskt!

/Ari

Bianchi sa...

Ari: Jag är ingen expert men tror att Mölleborns 340 w är den HÖGSTA belastning han klarade strax innan han fick ge sig. Det är (tror jag ) en annan sak att under längre tid prestera utan att SAMLA syra. Tror man pratar om att en belastning som ger Laktat 2,0 ska man kunna klara länge. 220 watt vid laktat 2,0 tror jag förutsätter att man suger hjul stora delar av loppet för att klara 7:30. Kollade själv mina värden för ett par veckor sedan o ligger ngt lite sämre än Mölleborn. 7:37 2009 kunde jag bidra sista 20 milen. 7:21 2010 bidrog jag inte alls o var ofta på repet. Inte stolt.
Helt säker på att Mölleborn fixar 7:30.

Bjorre sa...

Tack för all gubbsås!

Anonym sa...

Det är väl snart bara jag från Conti gänget som inte varit hus Mattias. Jag är mer som en lågenergilampa. Mina 70W motsvarar Mollos 340W.

Dessutom skulle det varit intressant att veta vilka Watt "Bianchi-gubben" hade när det begav sig.

Upp på Monarken nu Mollo !

/Pilen

Bianchi sa...

Hej Pilen: Enda värdet jag har att skryta med på cykel är det jag kollade för 2 veckor sedan.
5 liter/minut som ska fördelas på 78 000 lönnfeta gram. 360 watt i 30sek. Testet utfördes med tätslutande mask o slang. Alltså som vi är vana att se Karonen. Upplevde kvävningskänsla o andningsmotstånd i slangen sista minuten. Skulle vilja köra ett test igen i slutet av maj o då gärna med kraftig kyl fläkt för bättre komfort.
Funderar som många andra försökskaniner om man kanske kunde ha pressat ur sig lite till.

STIZZE sa...

Om man hade haft sånt där pepp när man cyklade kanske man hade klarat någon minut till :)