Nu ska det wattas!

Ibland går det snabbt. Idag blåste jag iväg och köpte en testcykel. Jag har ju suktat efter en sån ett tag nu. Hittade en Monark 828E på blocket. Jag ringde och la ett bud sen åkte och hämtade den. Glad i hågen baxade jag in den i radhuset själv.

Jag bytte pedalerna till spd, även om de blå originalpedalerna var väldigt söta. I nästa vecka får jag en ny sadelstolpe så jag får på en riktig sadel. Nu sitter den blåa klumpen på. Styret kommer jag behålla så länge. Får se om jag orkar mickla på ett bockstyre. Det får bli ett senare projekt.

Nu måste jag bara lära mig hur KP och Watt och alltihop funkar. Ni som vet, knäpper man in KP på knapparna först och sen ställer in rätt med ratten sen?


Jag hojade 30 minuter för att testa lite. Tryckte på knappar och vred på rattar. Jag tror jag fick till det till slut. Tyvärr var benen alldeles för trötta för att köra ett riktigt pass. Det får bli imorgon. Men en spurt på en massa watt fick jag till i alla fall. Det räckte rätt bra för jag skulle bli trött.

Nu tänkte jag köra ett tag till och jämföra watt och puls mot mitt testprotokoll från Aktivitus för att lära mig hur den funkar. Trainern var ju lite enklare än den här apparaten.
/Johan

12 kommentarer:

Magnus Olander sa...

Vad fick du ge för den?
Kör en del på testcykel på jobbgymmet, är helt suveränt för 30-sek intervaller, jämnt och fint motstånd.

Niklas Källström sa...

Grattis!
Själv kommer jag köra med en 874E.
Börja med att kalibrera den innan du jämföra watt och puls mot testprotokoll från Aktivitus.

//Niklas

Bjorre sa...

Oj, f-n vad fräckt!

Patrik Skolling Möller sa...

Snygg. Vad väger den ?

Johan Mölleborn sa...

Källis, hmm då måste man ha en sån där kalibreringsvikt. Får skaffa en pronto.

Patrik, den väger 52 kilo. Men jag tror jag lättade den lite med nya pedalerna.
/J

Anonym sa...

Kul! Kalibrera mera!

Sen rekommenderar jag att du skaffar en spegel som visar pendeln mot kp-skalan. Att kika på den lilla kp-skalan till vänster om displayen kan vara missvisande då den ändras beroende på vinkel du tittar ifrån osv. Att luta sig över och snegla på pendeln är också missvisande p.g.a vinklar.

Sen är det bara att ratta på! 3 kp x 100 rpm = 300 watt. På displayen ändrar du KP till 3 och sedan räknar den själv ut vilken watt du gör i förhållande till rpm.

I vilken ordning spelar ju mindre roll, lättare kanske att i förväg knappa in det du tänkt och sedan ratta!

Fördelen med spegeln är också att pendeln faktiskt kan behöva justeras under längre intervaller ibland, då är det enkelt att ha koll på att man ligger rätt hela tiden.

Patrik Skolling Möller sa...

Jag rekommenderar CB Triple Ti. ;)

Johan Mölleborn sa...

Tack för tipsen Jesper!

Patrik, jag ska nog byta till vit styrlinda också. Det är mycket snabbare. :)
/J

MIcke sa...

Att hänga över styret fungerar bra för att kolla pendeln. men se till att ställa in lilla mätartavlan så du kan grovjustera efter den och bara behöver kontrollkolla på gradskivan vid pendeln.

the brat sa...

du kommer märka att man sätter den på den kP som man skall ha på intervallen, för man orkar inte hålla på att pilla alltid och klockan/tiden stannar dessutom.
kör du på 90 kadens så kör du bara på ratten och börjar med:
0,9kP i 3min, sen
1,3
1,8
2,2
2,8
sen lägger du dig på 3,2 i en timme så är du klar. :-)

Vito sa...

Nice baby :)

Du kommer watta sönder dig totalt på den där apparaten.

Tobbe Arnesson sa...

Analakademiker goes Monark...