När jag inte tränar så klurar jag..

Jaha, då var det helt cykel/träningsfritt imorgon. Måste vila inför testet på Aktivitus på torsdag. Jag tror inte jag har ökat nåt speciellt sen sist men det är ändå kul att få en siffra på hur man ligger till och vad vinterns trainercyklande har gett, men framför allt få ett bra program fram till Nove Colli. Den här gången lovar jag att följa programmet och inte bjuda hem några japaner. Förra året hade jag som mål att cykla 1000 mil innan juli, nåt sånt mål har jag inte i år. Det blev lite tokigt med ett sånt mål eftersom jag bara siktade på kvantitet och inte kvalitet. I år ska jag lägga så lite tid som möjligt men få ut så mycket som möjligt. Det är just därför jag tar hjälp av Aktivitus.

Min plan är att köra hårda intervaller på vardagarna och långpass på helgerna så som jag gjort tidigare, även om långpassen blivit alldeles för få i vinter. Men det gäller att inte pressa cykelkontot för mycket heller. Det känns ju lite onödigt att reta upp Linda redan innan snön har smält. Med det upplägget jag har med breveterna så kommer jag få min dos av långcykling ändå. Därför kommer jag inte lägga nån större tid på cykling de helgerna jag inte kör ett lopp. Då kommer jag nöja mig med en kortare runda. Det svåra med alla planer är att få det att gå ihop med familjen. Jag lägger bra många timmar i veckan bara på att klura ut hur jag ska kunna klämma in ett extra lopp eller väga en runda mot en annan.

Så här ser årets plan ut. Det är samma som jag har på till höger här på sidan. Som ni kanske ser så är varje lopp länkad, antingen till Happy, loppets hemsida eller till Randonneurs.se. Där har jag tänkt länka till Happy när det kommer upp en tråd om rundan. Trevligt va. Det kommer säkert ändra sig lite under året. Om jag följer planen så kommer jag kunna sälja en väl inkörd cykel i höst.

Februari

18 - Aktivitus
27 - 200 km brevet Västerås

Mars

27 - 200 km brevet Tumba

April

10 - 400 km brevet Västerås
17 - 300 km brevet Tumba

Maj

1 - 300 km brevet Täby
8 - 400 km brevet Tumba
22 - Nove Colli Rimini

Juni

5 - 600 km brevet Tumba
18 - 1000 km brevet Västerås

Juli

3 - 600 km brevet Täby
9 - Jotunheimen rundt Laerdal

Augusti

7 - Mälaren runt. 340 km
16 - 1001 Miglia Italia 1600 km

September

Sälja cykeln.

/J

9 kommentarer:

Veronique sa...

Just nu har jag "Veronique tipsar" på min blogg! Ta en titt och se om du hittar något användbart :)

Bjorre sa...

Mycket matnyttig på bloggen där.

Stefan sa...

Kan du inte skriva lite mer om vad just "brevet" serien innebär?

/Rock on

Tobbe Arnesson sa...

Linda kommer säkert ha jättestabilt humör kommande månader, ingen fara där. ;)

Tobbe Arnesson sa...

Veroniques blogg är nog bland det bästa jag sett faktiskt, tänkt vad mycket användbart på ett och samma ställe!

Johan Mölleborn sa...

Stefan, jag håller just på och krafsar ner lite om breveter, PBP och sånt. Håll ut. ;)
/J

Johan Andersson sa...

Vad hände med "cykla för att det är kul"? ;o)

Johan Mölleborn sa...

Det är ju långcyklingarna jag tycker är kul. När man tar ut sig så man nästan grinar. Jag försöker ha kul varje gång jag cyklar. Till och med på trainern. När jag inte känner för att cykla så låter jag bli. Enkelt. :)
/J

Nypan sa...

Har du inte glömt ett lopp? Vätternrundan.