Sommarromans med Canyon.

Guten morgen blog freunde! I sommar kommer jag fräsa runt på en Canyon Ultmate CF SLX. Jag har fått låna cykeln av Canyon Sverige för att testa den, och om jag gillar den, även köra Mille Miglia med den. Efter ännu ett dyrt tandläkarbesök åkte jag ut till Bålsta och träffade Stefan som är Canyons man i Sverige. Med halva ansiktet bedövat av tandläkaren såg jag på när Gurra G skruvade ihop hojen, sen bjöds det på fika och hembakt kaka.

Den modellen jag har är 8.0 med full Dura Ace, Citec-hjul och Ritchey-styre, stam och sadelstolpe. Cykeln levererades med en 80 mm styrstam men efter en provtur bytte vi den till 100 mm. När jag ändå höll på så bytte jag till min egna inkörda sadel.

Jag vet, sadeln är felinställd.

Frambroms ingår.

Platt överrör och fett diagonalrör.

Blänkande Dura Ace.

Ritchey Superlogic.

Dura Ace här med.

53/39 ska bytas till compact.

Tuffa killar kör 52.

Igår kväll tog jag ut den på en sväng. Jag, Matte, Bjorre, Jilster och Micke spände vaderna runt Bornsjön. På väg in till stan passade jag på att ställa in sadelhöjden. Enligt min Polar var det 26 grader varmt när vi träffades klockan 18. Slingan runt Bornsjön är skönt kurvig och backig. Det var utbrytningar och skyltspurtar till höger och vänster. Jilsters styrlinda var nästan helt uppäten när vi kom tillbaks till stan. Det är såna här rundor man kommer att minnas i vinter.
Cykeln då? Jo den var bra. Riktigt bra.

/Johan

20 kommentarer:

mattel sa...

den där hojpan såg riktigt fin ut. hade vi inte haft så skoj så skulle jag gärna provat den. kanske nästa gång.. :)

tack för rundan, den satt som en smäck i benen imorse. all good.

Rikard sa...

asså det där med compact? Vad är grejjen? Jag testar 52-16 på SS-en nu och det känns precis lagom för mig när jag masar mig fram i 30 på platten. Ni snabba likkar borde väl vilja ha fet storkaka fram, eller?

Johan Mölleborn sa...

Matte, tack själv. Nästa gång får vi ha lite tråkigare så du kan testa den. ;)

Rikard, 53/39 funkar prima här hemma. Men i Italien så kommer det vara 22000 höjdmeter. Då vill jag ha lättare än 39. Där kommer jag köra 34-28 som lättast. Många av de backarna kommer vara över 15%.
/J

Tille sa...

Fånigt, jag tycker ändå att min runda var tuffare. Som hämd ska jag köpa en ny ram, eller något.

Johan Mölleborn sa...

Tille, din runda var ju jättefånig. Cykla med tjejer liksom..

;)

Anonym sa...

Om du får låna en cykel så kan jag låna din!

//Eldpihl

Anonym sa...

Det är ju ingen pakethållare, skärmar eller Brooks sadel på den där Fultysken.

/Ari

Anonym sa...

Varför ska du köra på en Canyon när du har en Specialized Tarmac eller vad det är? Varför byta ner sig :)?

/saltjoppe

Johan Mölleborn sa...

Eldpihl, you wish. ;)

Ari, ska kolla om det finns pakethållare som extrautrustning.

Saltjoppe, min gamla Specialized har funkat prima. Men jag har haft den i 3 år nu, och den är inte deras finaste. Jag har Tarmac Comp. Så när jag fick tillfälle att testa Canyons värsting så kunde jag inte tacka nej. Vi får väl se om det är ett uppbyte eller nerköp. :)
/J

Anonym sa...

Hur känns hjulen? Läste ngt om att de är gjorda för att vara lite xtra aerodynamiska osv. Kanske svårt att svara på efter endast en eller två turer men men :).
Letar själv efter ett par ersättare till mina Ksyrium Elite osv.

/Saltg igen

Johan Mölleborn sa...

Saltis, hjulen kändes bra. Jag har bara kört en 10-milsrunda än så länge. De kändes sprintiga och bra i backarna. Tyckte att de var bra i motvinden också. Helt klart ett bra alternativ till Ksyrium. Ska köra dem på en 60-milare på lördag.
/J

Anonym sa...

Sponsrad liksom, whoooo!

Vilka Sitec-hjul är det. Det kliar i köpfingrarna och jag har fått upp ögonen för 3000 classic eller aero.

Johan Mölleborn sa...

Jocke, det är Aero. 30 mm hög alufälg och platta ekrar, 16 fram och 20 bak.
/J

Anonym sa...

Sådana hjul har jag.
Köpte ett par på vinst och förlust i våras.
Tycker att de fungerar utmärkt.

"Standardversionen" har färre ekrar som kan passa bra om man är flugviktare.

/Eli/moody

Johan Mölleborn sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Isabel sa...

Oj Johan.. det måste nästan vara som porr för dig ;-) det här :-P.

Tobbe Arnesson sa...

Från porrfs till sponsrad amatör, inte jätteilla!

Traveller sa...

Jaha då har han helt plötsligt tysk precision mellan benen :-)

Anonym sa...

Strl 52, hur lång är du då?
Funderar själv på att köpa en Canyon och väljer mellan 50 och 52, är 176 cm lång.

Johan Mölleborn sa...

Jag är 170. Skulle säkert funka bra med en 50 för mig också. Du borde ha en 52 eller 54. Det är inte så stor skillnad mellan 50 och 52, det är mest styrrörshöjden som skiljer.
/J