Glass i Skolsta.

Dagens cykling tog mig till Skolsta, en liten skruttby som ligger mellan bålsta och Enköping. Vi brukar cykla förbi där Oetzi-rundorna men jag har bara stannat där en gång tidigare. Det var för 3-4 år sen. Jag, Jan, Åsa och Henrik höll på att frysa ihjäl under en vinterrunda och stannade på Skolsta krogen för några koppar kaffe.

Enköpingsvägen har bred och fin vägren, men det blåser nästan alltid där. Idag var inget undantag. Men motvind blir oftast medvind om man kör tillbaka samma väg. Efter en glass och lite energipåfyllning i vattenflaskan satte jag fart tillbaka. Med vinden i ryggen låg jag och surrade i 40 km/h. Solen stekte och er favoritgubbe mådde som en prins. Efter 12 mil och 4 timmar var jag hemma igen. Ja, mer än så har jag inte gjort idag.

Titta en sån fin vägren!


Mer socker åt gubben.


Skolsta city, det är här det händer.

/J

6 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Den där vägrenen skulle jag vilja ha på Dalarövägen... Macken och korvmojjen ser imponerande ut. Såg du någon EPA-Traktor?

Johan Mölleborn sa...

Ingen epa, men däremot en dansk familj som köpte godis på macken. Ryktet går tydligen..

mattel sa...

ooh vilken dag! :)

har man semester så behöver man inte göra så mycket mer än sådär på dagarna. stämmer YRs prognos får du vilodag på onsdag också.

Fikasvettot sa...

Vilken mysig dag! Men vad åt du för glass?

Johan Mölleborn sa...

Nogger mint. Jag skulle ha tagit 88:an som vanligt men kände mig lite äventyrlig. Ångrade mig direkt. Ful färg och trist mintsmak. Jag tog en 88:an när jag kom hem.
/J

Markus Lindholm sa...

Skolsta är faktiskt jordens medelpunkt, sådaär lagom avlägset och tråkigt fast det är en ganska fin runda dit med lite trafik.