Saving private Mollo..

Det var alldeles för fint väder för att cykla ute. Solsken och nyfallen snö skulle nog bli för mycket för mitt svaga psyke. Istället låste jag in mig i cykelrummet och piskade upp mig på Monarken. Planen var att köra 2x40 minuter på tröskel för att få till lite oxidation i fetmakroppen. Det sprack förstås. Filmen Saving private Ryan blev sällskap. Krig, kulsprutor och blod funkar rätt bra till Fritzelcykling. De första 40 gick bra. Jag hade kunnat fortsätta ett tag till men valde att vila ett tag för att kunna köra lika länge på nästa intervall och på så sätt få till ett mer utdraget lidande.

Den andra intervallen avbröts efter 30 minuter av att Viktor kommer in störtgråtande. Stackarn hade ramlat ner för snöhög och fyllt overallen med snö. Efter tröstning och snöröjning hoppade jag upp igen för riva av de sista 10 minuterna. 4 minuter senare kommer Viktor in igen. Samma drama. Dags för pappa Johan att ge upp. I köket låg 3 nystekta pannkakor så det slutade lyckligt ändå. Det blev i alla fall 40+30 minuter på 270 watt, blygsamma 4,2 watt/kg. Totalt 100 minuter njutning.


Nu ska jag fräsa över till Nypansson och hämta en låda öl som han har hämtat hem från Belgien.

/J

2 kommentarer:

Pilen sa...

Jag skulle också vilja ha en liten Viktor som kom in och avbröt mina trainer pass. Helst var 5:e min.

/Pilen

Anonym sa...

Hej,är ny inom cykling och skulle behöva ett litet råd eller en synpunkt på en sak.
Jag har läst att cyklister rakar benen främst för att det läker bättre utan hår när man skulle ramla. En sak jag tänkte på då var, rakar cyklister även håret på armen? inte armhålan utan själva armen? Den borde ju också läka bättre rakad ifall man ramlar och skrapar upp.
mvh Marcus