Monarkmisär, Global uppvärmning, heiße mann..

Kroknade ihop på tröskelpasset idag. Den första gick fint men halvägs in på andra slog pulsen över och jag stumnade helt. Jag sänkte lite och segade vidare de sista 10. Jag kände mig krokig i benen och svettades som en gris. För att ändå visa vem som bestämmer så avslutade jag med en riktigt kränkande Tabata. Den satt precis där den skulle. Benen lossnade.

Efter jag gråtit en skvätt i duschen gick jag tillbaka för att plocka ihop alla kroppsdelar. Was ist los? Der raum ist heis! Cykelrummet var 40-50 grader varmt. Nån försöker göra KAOS med mig. Jag kunde ju ha brunnit upp! Jag känner mig kränkt. Osv osv. Den globala uppvärmningen har nått Hässelby.


Fortsättning följer..
/J

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Det där låter ju som att du toppade min solskensrunda idag..

Tony sa...

Letade du bara efter försvunna kroppsdelar? Du skulle definitivt ha satsat på bytesmarknad, jag har hört att det är det cyklister gör. Byter kroppsdelar alltså!
/Tony

Tri Peter sa...

Hej.

läser ibland din blogg. vad rekommenderar du att byta på en 828e? Pedaler, sadel, sadelstolpe? jag har förstått att stolpen är riktigt dyr, kan man inte använda den vanliga monark-stolpen (och möjligen svetsa ihop med en gammal racerstolpe)?

ett alternativ som snabbt blir billigare är ju annars att köpa en 828e strippad version - vad är din uppfattning?

en fråga till - är det "lättare" att motivera sig att köra på monarken än en vanlig trainer, eftersom det enklare och exaktare går att ställa in effekt?

Johan Mölleborn sa...

Hej.
Pedaler och sadel måste du byta. Det går nog att fulfixa sadelstolpen om man är händig. Monarkstolpen är svindyr och halvtaskigt byggd.

Om du ska köpa nytt så är den strippade klart billigast. Men om du hittar beggat så är den vanliga bra om man har barn eftersom den har kåpor.

Jag tycker att det både är lättare och svårare med den exakta mätningen. Om man kör efter ett program är det suveränt. Man håller exakt koll på effekten. Men om man brukar köra lite allmän trainercykling så kan siffrorna bli jobbiga istället eftersom man måste ställa in både motståndet i kp på datorn och sen ställa in rätt motstånd med ratten för att få rätt värde i displayen.

Nu skulle jag ALDRIG byta tillbaka till trainer.