Utecykling med Hässelbys hetaste man!

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Men oftast blir det rätt bra ändå till slut. Amir ringde i fredags och bjöd in till 2 timmar spinning, men eftersom jag har haft Ebola i två veckor så strök jag det. Sen dök det upp en härligt crossrunda på Happy som skulle passa mig bättre. Men pga dålig intern kommunikation och kvinnlig inblandning så missade jag den rundan också. Istället fick jag plocka de smulorna av tid som fanns kvar och sticka ut på en egen runda istället.

Efter en näringsfattig och trist frukost studsade jag ut på min dubbdäcksbestyckade pendlarcross. Tighta byxor, stort paket och cykelsug till tusen. Efter några misslyckade försök fick jag äntligen igång min nya dyra Garmin-cykeldator-gps. På stäketbron träffade jag Jonsson från Bålsta CK. Vi surrade lite innan han vek av hemåt. Då var jag på väg mot Canyons svenska huvudstad, Bålsta och kände hur hela världen log mot mig. Susade förbi Åbergs museum och blev påminnd om hur dryg den backen är.

Utanför Bålsta, där björnar ,vargar och vinkande cowboys lever loppan låg vägarna fina och isfria. Här sträckte jag ut min långa och ståtliga kropp och lät benen leverera watt som aldrig förr. Snitthastigheten steg från 22 km/h till svindlande 25/h. Efter ett par riktigt snyggt cyklade mil så var jag hemma igen. De enstaka bilisterna som såg mig på vägarna lär ha ett minne för livet. Maken till fulländad cyklist och man har de nog aldrig skådat.


Kåt gubbe.

Det senaste i förorten.

Vackra vyer vid Kungsängen.

Nästan som Mallis.
/J

10 kommentarer:

Öijer sa...

Är det trötthet jag anar när jag kollar på din pulskurva?

Stefan sa...

Det var inget dåligt inlägg det där Johan, toppjobb bannemig!

Per Kumlin sa...

Ja jag undrade vad du var på Happyrundan. Hade hoppats på att du skulle med och steka oss.

Thomas sa...

Om du cyklade i 3t47min och endå bara lyckades göra av med 311 kalorier (enligt din Garminbild) blir det inget lördagsgodis hoppas jag ? :-) T

Tille sa...

Det där blev ju en ordentlig runda.
Själv sitter jag och skäms över min ynklighet.

Håller med Henrik - blev farbror trött på slutet? :-)

Dessutom: Haha - nu funkar inte bredden på bloggen med Garmin Connect för dig heller.

/T

Johan Mölleborn sa...

Öijer, det stämmer. Jag hade bara vatten med mig så jag blev lite krokig på slutet.

Stefan, tackar tackar. Sånt värmer. Nästa vecka blir det naket också så toppjobbet fortsätter.

Per, det funkade inte idag. Ni får steka mig nån annan gång.

Thomas, den där kalorigrejen verkar också ha fått ebola.

Tille, hur gör vi nu? Det funkar inte med youtube heller.

Nypan sa...

Snygg bild från Kungsängen. Bättre än så blir det inte där.
/N

Tille sa...

Angående kalorierna: vågar man gissa att du inte har lagt in vikten på cykeln och cyklisten den lilla apparaten.

Bjorre sa...

jag gissar att Mollo faktiskt är en sån effektiv cyklist att han inte brände fler kalorier på rundan...

Tille sa...

Det skulle ju i och för sig förklara fetman.