Ute-intervaller på 23 millimeters.

Enligt rapporter skulle Hovets temposträcka vid I1 vara snöfri och torr. Helt klart läge att låta Monarken stå och istället köra lite sköna ute-intervaller. Den vägen har en del sköna backar som man kan ställa folk i, och köra sig vimmelkantig i. Amir och Danne nappade på erbjudandet och hängde med.

Vi värmde upp genom att cykla 8 kilometer till andra änden av övningsområdet, där vände vi och satte fart tillbaka. Det var grymt härligt att susa fram på 23 mm-däck. Amir var inte i form så han släppte ganska tidigt. Jag och Danne dammade vidare i 40-45 km/h. Pulsen steg snabbt och syran smällde till i benen. Min pulsklocka var lite festlig så den visade allt mellan 90 och 180 slag per minut. Med 2 kilometer kvar stönade Danne till och släppte i en backe. De 8 kilometrarna avverkade vi på 10-11 minuter.

Efter 3 stenhårda intervaller avslutade vi det hela med kaffe och hallonkakor i bakluckan på bilen. Vi garvade åt dagens övning och försökte få tillbaka lite värme i fötterna. Lungorna kändes trasiga och det smakade blod i munnen. Jag och Amir avslutade med dusch och bastu på Friskis. En perfekt måndag!

På onsdag smäller det igen. Hör av er om ni vill hänga med. Om jag känner Danne rätt så kommer han inte släppa den här gången.
Tack för en strålande dag!
/Johan

19 kommentarer:

Jonas l sa...

störtskönt, gött att se racercyklarna komma ut. :)

Velonavia sa...

Härligt vår i luften...

Bjorre sa...

Skall det vara utecykling på bloggen tänker då INTE jag läsa någe mer. Instängda å svettiga gubbar vill jag ha.

Tom sa...

Ja, helt oacceptabelt.

Amir sa...

Tack för en härlig runda Johan och Danne. Lovar att bättra mig till nästa gång men då har ni också blivit bättre så det blir samma visa igen.

Johan Mölleborn sa...

Imorgon blir det nakencykling igen. Det lovar jag. :)
/J

Tille sa...

Tur för er latmaskar att de starka cyklisterna var tvungna att jobba.

mattel sa...

jag är med på lördag.. det ska pipa som en kyckling ur mina luftrör. :)

ser riktigt härligt ut.

Brunna Hellriders sa...

Kör ni på lördag så kommer jag, helt ur form på cykeln.. :-)

Niklas Källström sa...

Efter en vinter på dubbdäck känns 23 mm som rena raketen!
Bilderna är ju klickbara Johan, festligt! :)

//Källis

Anonym sa...

Kul trots kränkningen men jag var bäst på att fika;-) /Danne

Tom sa...

Med 48 km/h i snitt är jag imponerad!

Johan Mölleborn sa...

He he tidtagningen var inte så exakt. Tror snittet låg strax över 40.
/J

Stefan sa...

Johan, vad är det för vintermössa/keps du har? Den ser grym ut, exakt en som jag letat efter!

Johan Mölleborn sa...

Stefan, det är en Sugoi ullkeps från Wiggle. Helt klart min vinterfavorit.
/J

Stefan sa...

Tackar, men såklart så...
"Sorry - this product is no longer available", damn!

Anonym sa...

StefaN

Rapha har en liknande keps.

//Axel

Patrik Skolling Möller sa...

Jag ser ljuset i tunneln. :)

-Skogling

Tobbe Arnesson sa...

Bra där att ha riktiga porslinsmuggar till kaffet! :D