Proffsdag med Bjorre.

På Bjorres jobb kan man ta ut en proffsdag när man känner att cykelsuget blir för stort. Det är ett riktigt smart sätt att få glada medarbetare. En sån dag tog han ut idag och frågade om jag ville göra sällskap. Jag är ju proffs sen länge så för mig var det inte mycket att klura på.

Jag började dan med en ostmacka och 3 koppar kaffe, sen lämnade jag Viktor på dagis och åkte vidare till Bjorre. Efter ombyte till cykelkläder och påfyllning av vattenflaskor så stack vi iväg. Roslagens härliga vägar hälsade oss välkomna med skön medvind och fint rull. Vi pekade och garvade och kände oss ordentligt elit när vi susade fram mitt på dan en vardag.


Vi styrde mot Kårsta och sprätte upp och ner i backarna. Strax innan Rimbo vände tillbaka och körde några vägar vi inte testat tidigare. Det tog inte så lång tid innan båda var vilse. Då vände vi igen och irrade oss tillbaka tills vi hittade ortsnamn som vi kände igen. Vägarna var helt strålande så extrasvängen var bara bonus.

Efter 11 mil och ca 4 timmar var vi tillbaka igen. Bjorre föreslog att vi skulle stanna på en Sibylla innan vi åkte hem. Jag tog en mosbricka med 2 korvar och Bjorre tog en 150 grammare med pommes. Jag hade inte ätit nåt sen ostmackan på morgonen så korvarna slank ner utan problem. Tack för maten, nästa gång bjuder jag.


Efter Sibyllan åkte vi hem till Bjorre igen där vi duschade och hoppade ner i hans jätte-bubbelpool med varsin iskall veteöl i näven. Efter en halvtimme var jag helt svimfärdig av värmen. Jag släpade mig ur poolen och in i duschen. Sen tackade jag för mig och åkte hem. Nu ska jag lägga mig på soffan och proffsa vidare.

Vi hade ett filmteam med som gjorde ett kort reportage om vår Roslagscykling. Se filmen här innan den släpps på dvdTack för en strålande dag bjorre.

/J

12 kommentarer:

Bjorre sa...

Tack själv för en grymt proffsig proffsdag. Proffisg videosnutt med måste jag säga :)

Niklas Källström sa...

Skitigt men trevligt att få plocka fram racern igen och irra omkring i Roslagen ser jag.

//Niklas

mattel sa...

inte för att jag är missunsam men vaffan! klipp er och skaffa jobb! :)

räser i mars.. mygod.

Vic sa...

Håller med Mats. Jag är kränkt!

Johan Mölleborn sa...

Men grabbar, har inte ni proffsdagar som ni kan ta ut på jobbet? Det trodde jag alla hade. ;)

Stefan sa...

Fint skit! Är det en musche eller snor?

Patrik Skolling Möller sa...

Mysgubbar. Jag satt på kontoret och petade mig i näsan idag. Igen.

Unknown sa...

Shit vad jag känner mig som en motionär när jag läser och ser det här....

Tobbe Arnesson sa...

Friskskrivning borde finnas på alla jobb, man ringer helt enkelt in och säger att man är för frisk för att jobba. Sen sticker man ut och cyklar istället. Bra skit!

Ville sa...

1337!!!!

Villepille sa...

Jävla skitblogg och välja namn åt mig. det var ivf jag här åvan innan alltså.:)

Men e det verkligen proffsigt att köra utan kompislappar?!

Anonym sa...

Usch ja, vem vill inte bli proffs... Thomas