Äntligen nåt riktigt mellan benen.

Idag kilade jag förbi Alviks cykel och hämtade min nya high tech-sadelstolpe till Monarken. Den kostade lika mycket som en billig bil. Men den lär hålla till nästa millenium. Sadelstolpen kändes välgjord och gedigen. Men sadelklämman var så värdelöst konstruerad så det gick inte att få på nån av mina bra sadlar. Efter lite mickel med den otroligt klåpiga sadelklämman fick jag till slut fast en gammal obekväm sadel. Smal, ful och billig. Får fixa det senare.

Hur som helst. Med nya sadeln gick det i alla fall att köra ett intervallpass utan att få bäckenbensförskjutning. Dagens övning blev den smått uttjatade men ändå så endorfineggande 4x4. Jag hade bra kläm i benen och dammade igenom intervallerna på 300 watt utan att fälla en enda tår. Nu ska jag koka ihop lite fredagsmiddag och glo in i vinkylen och hata att jag har en vit period.

/Johan

12 kommentarer:

Guran sa...

Man riktigt ser hur det luktar unket gammalt ingrott dinosariesvett i ditt lilla krypin, det komer att rinna ner i krypgrunden skapa sättningar i hela västerort och vidare ner och fräta sönder jordskorpan på hela norra hemisfären...

Johan Mölleborn sa...

Ja, jag vet inte hur vi ska kunna sälja kåken om vi skulle flytta. Enklast är nog att bara spika igen rummet och säga att det är trasigt.
/J

Stefan sa...

300W är bara så 2009.

Fredrik sa...

Den där sadeln känner jag igen. Är detta kanske cykelvärldens motsvarighet till att vara buksvågrar?

Johan Mölleborn sa...

Visst är det så Fredrik. Du kan få tillbaka henne om du vill. :)

Stefan, om jag skulle försöka mig på 400 watt så skulle den där schackspelaren från sjunde inseglet knacka på dörren snabbare än snabbt.

Tobbe Arnesson sa...

Jösses vilken konstruktion!

Tibert sa...

Nu har jag fått hem samma sadelstolpe som du har och givetvis ser det ut som att måste man på och fila lite för att både rälsen och klämman ska klämmas. Filade du eller körde du med någon form av tandade brickor?

Håller med om att det är en riktigt rutten konstruktion för det priset, men man har ju inget val.

Johan Mölleborn sa...

Jag körde med klämman som den är. Men jag fick klämma ihop den med en polygrip för att skunna skruva ihop den.

Källis köpte en ny sadelklämma på Biltema. Den såg lite bättre ut.
/J

Tibert sa...

Perfekt, då blir det en tur till Biltema ikväll.

Tibert sa...

Perfekt, då blir det en tur till Biltema ikväll för att se om de har bättre klämmor.

Tibert sa...

Biltema-klämman fungerade helt perfekt så nu ska jag skicka ett brev till Monark och fråga vad de håller på med. Bättre att skicka med Biltema-klämmor så slipper cyklister krångla i onödan.

Johan Mölleborn sa...

Vad skönt. Biltema to the rescue.
Jo det känns lite konstigt när stolpen är så välgjord och så tappar den allt på sadelfästet. För de pengarna förväntar man sig mer.
/J