Dagens intressanta träningsrapport.

2x20 minuter 10/20 stod på schemat idag. 80 stycken 10-sekundersspurtar sitter rätt fint i kroppen. Jag vred upp Monarken till 6 kp och siktade på att komma över 100 i kadens på varje spurt. Det tog emot ordentligt på slutet, men skam den som ger sig. Nu känner jag mig härligt slak i kroppen. Tror inte det blir så mycket mer vettigt gjort idag. En dusch, sen ut med hunden och sen krypa ihop och dö i ett hörn.


/J

11 kommentarer:

Stefan sa...

Ärlig fråga: Är det verkligen bra att bomba på med 10/20 i Dec? Har fått för mig att den typen av intervaller är mer lämpligt närmare våren när formen ska toppas?

Johan Mölleborn sa...

Enligt Aktivitus ska den vara bra för att bygga mitokondrier. Man håller ganska låg puls så det är inte nån Vo2max-träning.
Just nu har jag ett styrke och tröskelblock så det känns som att den passar bra nu.
/J

Tony sa...

Du ser ut att få ett juste flin av dem i alla fall :-).
Skämt å sido, lite beroende på hur du ligger i förhållande ditt FTP blir det väl någon form av lurad tröskel. Risken är väl om du går för högt för ofta och bara bryter ner och inte tillåter kroppen att bygga upp. Lätt att bli liggande med buse i näsan då.
/Tony

Johan Mölleborn sa...

Jag har bara ett sånt här pass i veckan i 3 veckor. Imorgon är det vila och på torsdag är det styrkeintervaller igen.
Jag ska ligga på 100% över ftp vilket skulle gett 530 watt ungefär. För att vara på den säkra sidan så la jag på lite.
/J

Patrik Skolling Möller sa...

Jag tycker du skall köra 2 sånna pass/dag. :)

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Räcker det inte att jag kör crosstrainer och styrketräning varje morgon? ;)

Anonym sa...

Har du inget jobb att sköta?

/Ari

Patrik Skolling Möller sa...

Du kan ju komplettera med att springa till jobbet. Och ta bilen hem ?

Köp en jätte stor ryggsäck att ha bilen i.

-Skogling

Tony sa...

Eller ändå bättre, spring fram och tillbaka :-)
/Tony

Traveller sa...

Vad är det som tränger fram i pannan? Amarone?

/schture

STIZZE sa...

"Enligt Aktivitus ska den vara bra för att bygga mitokondrier."

Och förbereda kroppen för att kunna utföra KI pass effektivare, som du har senare på schemat gissar jag mig?