Några vintips kanske?

Jag gillar ju inte bara att tugga styrlinda och gurgla mjölksyra. Jag är rätt svag för vin också. Idag satt jag och kollade igenom bilderna på telefonen och hittade några bilder på vinflaskor. En del av dom är såna som jag verkligen gillar och vill dela med mig av, de andra som inte gjort något större intryck på mig fick ligga kvar. Sen finns det så klart en hel drös med viner som jag också skulle vilja tipsa om men de hittade jag inga bilder på. Jag får helt enkelt återkomma i ärendet. Jag är inte mycket för att skriva om smaker och doft så ni får helt enkelt lita på mig att de är goda.

Tokmulligt och smakrikt från Mazzei.

Gör vem som helst på bra humör.

Bästa vardagsvinet. Försöker inte för mycket.

Bra, men lillebror Nebbiolo gör samma jobb för halva priset. 

En alldeles lagom god brunello.

Brunellos lillebrorsa. Smaken sitter i släkten. 

En härlig brunello. Billig och god. 

Riktigt bra amarone. Russin och knytnäve i samma flaska.

Efter den här friade jag till Linda, så bra är den. 

Mediterra. Går inte att tröttna på.

Bästa franska jag smakat. 

Klassiker som alltid funkar.

En nyfunnen vän. 
Framtiden ser ljus ut för Mölleborns...

9 kommentarer:

Edvard sa...

Skynda-fynda Phelan Segur 09 medans det finns kvar... Går att hitta en hel del Cru Borugeois från 2009 som är riktgit fina. Poujeaux, Chasse-Spleen har alla varit trevliga också.

Jocke sa...

Du har grymt bra vinsmak. Några riktigt trevliga viner

Johan Mölleborn sa...

Unknown, har du jämfört 08:an och 09:an? Var 09:an bättre? Ska kika på de andra. Är ganska dålig på franska viner. Tack för tipsen.

Jocke, tack. Det finns inget bättre än bra vin. :)

Nypan sa...

Vin är livet.
Men ingen Beyaz?

Skönt att Lisa håller reda på era flaskor. Man har ibland nytta av dom små liven.

Edvard sa...

09 var ett varmt och fint år, så det är lite mer fruktdrivna viner jämfört med 08. Men för 300 sek som det börjar på så kan man ju hitta en del annat kul också. Chateauneuf-du-Pape 2010or t.ex.

Dagen inleddes med 9 mil och 1800 höjdmeter och avsultades hos Ridge med lite vinprovning. Bra kombination av livets goda..

Bjorre sa...

Tackar föt tipsen!

Johan Mölleborn sa...

Unknown, jag kollade om det fanns någon skillnad Phelan Segur 08 och 09. Det verkar som att 08:an har mer tanniner än 09:an som är lite fruktigare. Det jag gillade var tanninerna och den kralliga avslutningen. Men det får nog bli en 09:a också för att vara säker. ;)

Låter som en bra dag. Bergscykling och vinprovning...
/J

Edvard sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Edvard sa...

Gillar man Italien ska man se till att inte missa denna: http://www.systembolaget.se/2398 Inget om man förväntar sig nå toksträvt, men härlig primärfrukt och klart drickvänlig redan nu.