Bålstarunda med Amir och Nypan +ANNAT

Jag, Amir och Nypan stack ut på en lugn Bålstarunda idag. Tempen låg på minus 5 och solen var på gång att titta fram. Det var riktigt skön luft ute och vi rullade snyggt på folktomma vägar. Idag tog jag drickaflaskan i ryggfickan så den inte skulle frysa. Jag hoppade också över frukosten eftersom Micke Flockhart säger att man ska göra så. Jag har ju 10 kilo som ska bort, eller 8 kilo faktiskt, för jag har tappat lite sista veckan. Ska väga mig imorgon, naken och nyfjölad. Bilder kommer.

Rundan höll på att bli riktigt mullig tills jag fick punka på bakdäcket. Jag bytte snabbt slangen och pumpade upp däcket som fortsatte att vara punkat. Jag hade nog lyckats klämma slangen. I med en ny slang och pumpa upp igen. Inga problem tills jag skulle skruva av pumpen då ventilen lossnade. Mickla och pickla tills det funkade. Fingrarna var ganska svala nu. Efter nån mil fick jag punka på framdäcket samtidigt som bakdäcket var platt igen. Nu hade vi inga fler slangar i gruppen men framdäcket gick att pumpa upp tillfälligt, ventilen på bakdäcket körde självklart samma visa igen. Framdäcket höll luften i några kilometer innan jag fick pumpa igen. Och igen. Och igen. Sista gången jag pumpade så lossnade ventilen. Nu var jag både hungrig och irriterad och var ganska sugen på att sätta sparka sönder hela hojen. Men jag höll mig och cyklade hem och åt pannkakor istället. Lärdomen av idag är väl att det alltid finns nåt som kan jävlas. Imorgon åker jag till läckerbiten på Alviks cykel och köper nya däck.

Tack för en härlig runda Amir och Nypan! 


Sura gubbar.

Januari i Lilla Paris

Jag byter väl slangen då.

Aha den gick sönder..

Dubbelmacka i skogen..

En roundkick skulle sitta fint nu..

/J

4 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Mmmmm, lossade ventiler känns bekant. Som tur var hade du ju i alla fall trevligt sällskap medan du bytte dina slangar.

Patrik Skolling Möller sa...

Varför ingen bild på en roundkick? Det skulle vara moset i grädden :)

Tobbe Arnesson sa...

Verkar kul, det där cykel, man kanske skulle prova någon gång!

Efterlyser en film på en osande mollo vid dubbelpunkan och andra ventilhaveriet.

Nypan sa...

Skitventiler. Men bortsett från det så var det rätt skönt att lufta ben och lungor.
/N