Spinning med Amir.

Idag har jag varit på spinning för första gången på bra många år. Amir hade bjudit in sina cykelpolare som moraliskt stöd. Han skulle dispytera för att bli instruktör på Friskis och Svettis. Jag och Thomas dök upp i våra Hovetbyxor och såg allmänt elit ut. Vi fick köra med såna där pulsmätare som syns på väggen. High tech och även lätt kränkande eftersom min puls skenade iväg idag igen. Intervallerna var tuffa och luften var kvav så svetten sprutade verkligen.

Amir skötte sig bra som ledare. Han kommer nog bli riktigt bra på det här med lite mer rutin. Passets bästa låt var Paranoid med Black Sabbath. Mitt i passet körde han en skön plinplong-technolåt. Till det körde vi några minuter stående på skaplig belastning. Lyckades hamna i skön endorfintrans med pulsen strax över syratröskeln. Hade gärna fortsatt nån kvart eller timme till där. Nu ska jag rensa lite i köket och fixa glögg och pepparkakor.

Tack Amir för en härlig genomkörare, och glad Lucia på er allihop!

/Johan

2 kommentarer:

Amir sa...

Tack själv Johan. Trevligt att både du och Thomas kunde vara på mitt pass.
Det är som du skriver, det blir nog bättre när jag fått in rutinerna.

mattel sa...

spinning var länge sedan.. kanske jag skulle ta och masa mig ner till gymet i januari och köra några pass. :)

kort och intensivt med rätt ledare. sweet.