Bort med Jansson och julölen.

Kände mig som både tomtar och troll när jag vaknade imorse. Julölen höll precis på att gå ur knoppen och den salta julmaten hade lagt sig som extra vaddering runt hela kroppen. Huset skulle städas och sen skulle det packas inför Idre-resan imorgon. Började dagen med rester från julbordet och ett stort glas julmust. Sen satte jag igång.

Nån timme efter lunchen, också julrester, passade jag på att hoppa in i cykelrummet för att köra ett skönt intervallpass på trainern igen. Efter tips av Little Stereo på Happy där man skulle köra 2-4-6-8-6-4-2 minutersintervaller på samma effekt som på 4X4-passen. Mellan intervallerna körde jag 3 minuter lugnt tempo. Tyckte det lät som melodin för att bli av med min akuta jul-fetma. Efter 1 timme var jag klar och kunde konstatera att det var skitjobbigt. Så nu vet ni det.


Imorgon byter jag cykeln mot skidor. Jag har ju läst om hur Falunkillarna kör intervaller och annat på skidor så jag ska nog kunna kränka mig där också. Om ni har tur så kan jag hitta ett internet däruppe, annars får jag samla på mig en massa ord till nästa vecka.
God fortsättning!


/Johan

11 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att det inte bara är jag som lider av passet :-) Själv har jag inte kommit igång med trainern ännu utan valde ett episkt moddlöparpass a 30 minuter tröskelpuls. Fick härlig tävlingshosta efteråt så lillkillen gick omkring och härmades... Thomas (L-S)

Johan Andersson sa...

Starkt att påbörja juldagen med ett kränkarpass. Jag tänkte ut och kuta men det skulle ju fixas med både det ena och det andra innan vi skulle till farsan för julafton #2. I morgon blir det i alla fall Sickla Sjö runt.

Unknown sa...

Bra kört. Hehe, ja de där Falukillarna kör mycket intervaller! Kul att du håller på med en anrik idrott också! :)

Patrik Skolling Möller sa...

Är Jansson hos dig ?

Anonym sa...

Kör du 8 min på samma effekt som på 4x4 så får du öka på 4x4.

Johan Mölleborn sa...

Jag körde på samma effekt som jag gjorde på 4x4 tidigare. Igår höjde jag ju ett snäpp på 4x4.
Det skumma var att jag fick upp pulsen på de 3 första intervallerna idag, men på de sista så kom jag precis upp till tröskelpuls, trots att jag körde samma effekt.

Anonym sa...

Jag är överallt!
Skulle faktiskt också behöva bli av med lite av mig själv......

Johan Mölleborn sa...

Skön trötthet i benen idag. Tur att jag ska sitta och fisa i bilen hela dan.
/J

Anonym sa...

Då stämmer inte din effektmätning...

Tobbe Arnesson sa...

God fortsättning!

Johan Mölleborn sa...

Jag vet inte vad som var fel. Hastighetsmätaren är självklart ingen exakt effektmätare, men den har funkat bra hittils. Jag tog i som jag brukar på 4x4 passen och låg väl på 18-19 på borg-skalan men pulsen gick bara upp en bit över tröskeln och sen gick den ner igen. Nästan som att hjärtat inte orkade hålla tempot.
/J