9 mil på forta hjul.


Forta cyklar tarvar forta hjul. Just därför hade jag toppat tysken med Zipp 404 inför dagens runda. Klockan ringde 05:00 och jag skulle egentligen ha hoppat upp som en loppa och förverkligat mina storslagna planer. Men tack vare det jag skrev på sista raden i gårdagens bloggning och den slöa semesterfiraren i mig så stängde jag av larmet och somnade om.

Istället för nåt alldeles spektakulärt och storslaget så tog jag en runda runt Ekerö. 9 mil på 3 timmar fick bli dagens melodi. Rundan gick fint även om det blåste en hel del. Med Zipparnas knastrande kolfiberljud och den styva känslan i ramen var det nära att jag kladdade ner brallorna. Såna här forta cyklar kräver forta hjul.

På hemvägen hälsade jag på farsans grav. Han skulle ha fyllt 66 år igår och skulle egentligen ha avslutat sitt första år som pensionär. Men livet ville annat och han gick bort för 8 år sen. När jag kom hem hade Linda dukat fram pannkakor.
/J

1 kommentar:

Anonym sa...

3 tim cykel är en lagom semesterdistans :)
Zipp ist für das Sprizen in Ihren Hosen gut.

/vito