20 istället för 60.

Vilken tunnpannka jag är. Jag skulle ju ha kört en 60-milare idag men Anders ringde igår och sa att han var sjuk och inte kunde köra. Efter nån timmes velande så bestämde jag mig också för att ställa in och knäppte upp en flaska vin istället. Jag var verkligen inte sugen på att cykla 60 mil ensam igen.

Men jag ville ju testa mina nya forta skor så jag körde en sväng runt Mälaren istället. Det började bra men efter Södertälje kom motvinden. En sån där trist och högljödd motvind som sakta men säkert suger livet ur en. Eftersom jag är tjock så hade jag bara vatten i flaskorna. Efter Strängnäs blev jag tvungen att ta en Rune-kaka.

På den trista 55:an blev motvinden helt bananas. Festligt nog så följde motvinden med till Enköping trots att vägen svänger 90 grader. Sen var det sida-mot hela vägen till Bålsta. I Skolsta blev jag tvungen att stanna på den charmiga macken och köpa en energidricka. Vid det här laget hade motvinden sugit livslusten ur mig. Innan Bro var jag tvungen att ta en gel. Benen var helt tomma och hade börjat krampa. Jag stretade på hela vägen hem och blev mottagen som en hjälte av vår lilla hund Chianti.

Skorna då? Jo de funkade fint.


Fina vägar efter Södertälje.


Er favorit i Strängnäs.

När inte P-piller är nog.
Här ville jag dränka mig.
Här ville jag gräva ner mig.

Charmiga Skolsta.

Vilken svinrunda.
20 mil och 7 timmar krafsar jag ner i boken.
/J

12 kommentarer:

Fikasvettot sa...

Vilket lidande. Det var inte kul i motvinden idag, jag märkte också av vindvridningen.

Ankan sa...

Starkt jobbat att solokvista! Vi var två som nästan cyklade varvet i onsdags, men motvinden knäckte oss så det blev pendel från metropolen Bålsta...

Johan Andersson sa...

Kul att dojorna satte fart på benen.

Nypan sa...

Hellre en 20 milarunda i motvind, än ingen runda alls.
Sorry för min för närvarande lite vacklande hälsa :-(
/N

Tille sa...

Fjolla! Ska man bara cykla 20 mil kan man lika bra stanna hemma.

Anonym sa...

Sådär väldigt forta verkade inte skorna, fanns det ingen garanti med i kartongen ? :-/ Thomas (L-S)

Johan Mölleborn sa...

Skorna var forta i början men sen måste det ha blivit nåt fel på dem. Ska kolla garantin. Tack för tipset.

mattel sa...

amagaad.. vad har vi pratat om den där rundan? :) bra kört även om liemannen var lockande på slutet.. snygga dojjor iaf.

Björn72 sa...

Hade själv tänkt att köra Hjälmaren runt från stugan, men med samma motvind och en felnavigering i den längre skolan halverades rundan över Hjälmare sund. 13 mil och knappt 5 timmar i boken för mig

Tobbe Arnesson sa...

20 mil på vatten? Bra planerat Johan. ;P

Johan Mölleborn sa...

Det kunde ha gått Tobbe. ;)

Anonym sa...

Good dispatch and this enter helped me alot in my college assignement. Thank you seeking your information.