60 svinvarma mil med bonk deluxe.

Det finns inte så mycket att säga om den här rundan. Det enda jag minns är värmen, smärtan och tröttheten. Det började lite hackigt med en punka efter 1 mil. Klungan seglade vidare, det var bara Mattias som väntade. När vi kom till Järna stod hela gänget där. Vi stämplade och fyllde flaskorna, sen cyklade vi vidare. Efter en stund var det bara vi 4 igen. Ett tag senare kom vi ifatt Niklas och Rickard från Happy. Vi hängde ihop till andra kontrollen i Flen. Där stannade Niklas och Mattias. Ett tag senare släppte Zephir, vi missade det tyvärr helt. Ett tag senare fick Ari problem med kramper. Det löste sig ganska snabbt med Resorb.

När vi skulle lämna kontrollen i Leppe mötte vi Zephir. Han hade också kroknat av värmen och skulle ta det lite lugnt ett tag. Det var 30-35 grader nu. I Fellingsbro stannade vi utanför en matbutik och åt lunch. Det var sjukt varmt och vi sköljde oss med vatten. Jag drack en liter fruktyoghurt. Det brukar vara prima om det är varmt. Man får både näring och vätska. Magen var redan proppfull av vatten och sportdricka. Kroppen kunde inte ta emot vätskan i samma takt som den försvann. Ganska snart fick jag ont i kroppen och kände mig illamående och orkeslös. Yoghurten satt uppe i halsen och magen krampade. Efter en timme fick jag nog och bad killarna att vi skulle stanna i skuggan. Jag stod först och försökte hålla mig i cykeln sen satte jag mig och till sist la jag mig på marken. Kokt.

Efter ett tag cyklade vi nån mil till Lindesberg för att hitta dricka och nån stans att skydda oss från solen. Statiol låg närmast. Efter ett tag kände jag mig nästan som människa igen. Men när vi gick ut igen så slog värmen som en vägg. Nu väntade de dryga backarna innan Grängesberg. Jag vet inte hur många gånger jag trodde att just den här backen var den sista. Till slut kom vi fram till grillen i Grängesberg. Vi bestämde ganska snabbt att vi skulle äta middag här och ladda inför kvällen och natten.

De 6 milen till Fagersta susade på bra. Jag kollade på min Polar och såg att det var 24 grader varmt fast klockan var 22:30. Efter Fagersta kom tröttheten. För varje mil blev jag tröttare och tröttare. Jag har lite för lång styrstam på Canyonen så axlarna och ryggen värkte ordentligt. Det blev inte bättre av att jag hade haft ordentligt vätskebrist hela dan. I Sala fanns inget ställe att att fylla vatten. Mina flaskor var snart slut och vi hade 6 mil kvar till Uppsala där det finns en nattöppen mack. I Heby svängde vi in på en stängd mack i hopp om att det skulle finnas en vattenkran.

Till min glädje var vattenskåpet öppet, men vattnet var avstängt. Nu kände jag hur kroppen stängde ner. Jag var tvungen att lägga mig på marken och sova en stund om jag över huvud taget skulle kunna fortsätta. Jag bad killarna om att få vila en kvart. Under tiden jag slumrade hörde jag Toni och Aris röster, Toni ville nog helst sova. Jag väcktes av att en polisbil kom förbi och frågade om allt var ok. De var trevliga och önskade oss lycka till. När vi satte fart mot Uppsala kände jag mig skapligt pigg igen. Tuppluren hade gjort susen.

De sista 6 milen från Uppsala rullade på fint och vi staplade in på Shell i Täby 25,5 timmar efter start. 615 mils slit och släp var över. Det här var helt klart min jävligaste runda i sverige. Cykeln funkade perfekt som väntat. Men jag måste göra några förändringar. Kortare styrstam och antingen tjockare styrlinda eller ett annat styre. Jag är van vid mitt styre som är lite tjockare. Sadelvinkeln måste jag få till också. Nu fick jag den där spännande brinnande känslan när jag pinkade.


Bra start. Punka efter 1 mil.

Riktigt härliga vägar.

Stekhett i Leppe.

Gymnastik i Fellingsbro.

Randonnédusch.

Åh så kul vi har.

Sluta sjåpa dig.

På väg mot Lindesberg.

Dalaporten.

Middag i Grängesberg.

På väg mot Fagersta.

Heby by night.

Tack för ett härligt dygn. Det här får vi göra om!
/J

19 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för sällskapet Johan och Ari! Nu börjar rundan redan kännas som rätt så trevlig :-)

/Toni

Anonym sa...

Grymt bra kämpat, bloggat och fotat!

/Kaj

Anonym sa...

Helt klart den jobbigaste 60-milaren nånsin för min del. Värmen höll ju på att döda oss, men på nåt sätt lyckade vi cykla vidare. Hur hann du blogga så här snabbt? Jag hann bara ut från duschen när jag kraschade i sängen.

/Ari

Anonym sa...

Den där turen lät hård :O
1 mil är ju till och med långt om man bonkar och mår bajs,rätt kul att ha 20-30 mil kvar då .
Starkt cyklat i värmen!

/Vito

Tille sa...

Riktigt starkt kört!
Själv unnade jag mig en 10 milare i solen och värmen. Jag tyckte det var riktigt behaglig temperatur, men jag misstänker att jag inte hade tyckt det i 50 mil till.

Anonym sa...

Ni var grymma i hettan. Det var ingen lek igår!
MER träning åt svenska folket :D
Minutrarna tickar på woahh ha ha ha

// Någon VET att Ari somnade med telefonen i handen vid örat :D

Anonym sa...

Hallo.

Det var mig och Niklas ni hann ikapp efter Järna. Fredrik är Fixie-killen. BTW, fy f-n för att köra fixed mellan Lindesberg och Grängesberg. Starkt.

Zephir/Rickard

Fikasvettot sa...

Det här blir något att minnas på Tour de Oetzi. Grymt bra kört, man blir ju inte direkt pigg i sån här värme.

Mickegillarcyklar sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mickegillarcyklar sa...

Du är en sjuk sjuk man Johan. Men inte desto mindre underhållande :-)

Patrik Skolling Möller sa...

Finner ej ord. Bra att du inte dog.Typ.

-Skogling

Bengt S sa...

Jag säger bara ett ord: Camelbak!

Johan Mölleborn sa...

Toni och Ari, vi valde nog fel dag att cykla snabbt på.

Mona, starkt cyklat själv. Somnade Ari med telefonen i örat? :)

Rickard, jag var nog inte helt pigg när jag bloggade. Nu är det ändrat.

Bengt, det hade inte gjort nån skillnad. Felet var att vi försökte spara tid på kontrollerna. Om vi hade tagit en halvtimme till i Leppe så hade det nog gått bättre. Jag drack och drack, men till slut gjorde kroppen av med mer vätska än den kunde ta upp. Till slut kraschade jag helt.

/J

Markus Lindholm sa...

Toni har stil iaf.

Starkt att genomföra 60mil i den värmen, jag bonka efter 10 idag.

Aurian sa...

Johan
Det var ett kort trött samtal med Ari och jag hann nätt o jämnt höra... sov gott!
=)

Härligt att se bilder från en hel del av samma sträcka som min.
Kul att dokumentera!

Ps du ska få hjälpa mig med en sak vid tillfälle.
Skickar det via Ari =)

Velonavia sa...

F-n gubbs, starkt jobbat i värmen!

Anonym sa...

Oj, svettigt värre. Bra att ni överlevde resan!
En dum fråga, jag har precis blivit med cykelkeps och var ute och testkörde den igår i värmen. Måste säga att kändes finemang med en sådan under hjälmen, då den avskärmar solen lite samt att det ju går att skvätta vatten på den så att det svalkar flinten när man cyklar.

Ser ut som att du inte hojjade med kepa igår, det kanske hade hjälpt eller har jag fel :)?

/Saltgörk

Johan Mölleborn sa...

Saltis, jag brukar alltid köra med keps, men i lördags var det för varmt för det.
Keps är skönt på natten också för att slippa få billjusen i ögonen.
/J

Tobbe Arnesson sa...

En indränkt keps ångar bort en del av kroppsvärmen.

Strongt kört i den värmen! Tog vinet bra när du kom hem? ;)