Innan cyklingen då?

Nu när julen närmar sig och Linda stökar runt och pyntar i huset så började jag tänka på mitt liv. Vad jag ska hitta på efter årsskiftet? Om jag ska plugga eller om jag ska hitta ett nytt jobb, eller om jag ska leva ut mina proffsmotionärsdrömmar? Sen kom jag att tänka på vad jag gjorde innan jag blev världens bästa cyklist och bloggare.

Ja vad gjorde jag innan cyklingen egentligen? Jo ser ni då var jag kroppsbyggare. Brorsan Calle tränade på gym och lurade med mig nån gång på slutet av 80-talet. Sen fortsatte jag själv och det ena gav det andra. Efter några års lyftande och skrotande så ställde jag upp på min första tävling. Lucia Pokalen 1995. Jag var junior och vann -70 klassen och fick vara med i reportage i tidningen B&K, den som heter Body nu. Året efter, 1996, var jag senior och ställde upp i Lucia Pokalen igen och vann -70 klassen. Veckan efter ställde jag upp i Decembercupen i Lund och vann den också.

Uppvärming innan finalen på Lucia Pokalen -96


1997 satsade jag på SM. Trots en stenhård diet gick det lite halvknackigt och formen ville inte komma. Jag vägde 90 kilo och skulle trimma ner mig under 70 kilo på 4 månader. Jag tränade 6 timmar om dan och slet som ett djur. Ändå släppte inte fettet. Kroppen kändes gammal och sliten. Efter invägningen, dagen innan tävlingen, bestämde jag mig för att hoppa av.

Två veckor innan NM.


Året efter ställde jag upp i NM i Köpenhamn och kom 2:a efter en grov finne. I samma veva vann jag EM-kvalet, eftersom jag var ensam i min klass. Men jag ställde inte upp i EM. Vet inte varför. På den tiden fanns inget annat än att lyfta skrot och bygga muskler för mig. Inget annat. På dieterna gjorde jag aldrig några avsteg från planen, drack ingen alkohol, valde träningen före allt annat, missade aldrig ett träningspass och tänkte inte på nåt annat än tävlingen. Efter lite klurande la jag ner tävlandet och efter ett tag slutade jag träna också och började gå på krogen istället.

Efter det började jag inse att allt inte måste vara svart eller vitt och att man kan göra saker på en sansad nivå. Och det är så jag försöker hålla mitt cykelintresse, på en lagom nivå. Men visst, lättare sagt än gjort många gånger... Nu ska vi åka och handla mat, sen ska jag köra intervaller tills jag spyr.
/Johan

15 kommentarer:

Tille sa...

Äntligen kom de gamla bilderna fram!

Du, med säkert 15 000 cyklade kilometer hittills i år, får ju dock det här med att göra saker på en sansad nivå att framstå som lite bisarrt, men det fattar du nog själv. Eller?

Anonym sa...

Du är alltid så rolig du!

Patrik Skolling Möller sa...

Johan kan bara stöka ner hemma på ett sansat sätt. All annat är han osansad på. :)

-Skogling

Nypan sa...

PÅ en av bilderna är du lite lika han Calle Mölleborn i Bålsta. Konstigt?
Den där disciplinen har du fortfarande ibland. Har sett den på LB bland annat :-)

Unknown sa...

Fan vad grymt! vill du länka till min blogg och ha med mig på "din blogglista"? Jag fixar dit dig!

mzi sa...

På den övre bilden ser du nästan ut som du gör nu: små ben och stor överkropp :-)

Annars håller jag med Tille, ÄNTLIGEN! får man se bilderna.

Jag hjälper för övrigt gärna till med uppvärmningen inför 4x4-testet. I morgon på Sorbon? Du har ju inte direkt några andra tider att passa nu. Vad ska de göra? Sparka dig?

Johan Mölleborn sa...

Tille, med det var ju 1500 sansade mil. Eller hur. :)

Skogling, stökningen har aldrig varit sansad.

Nypan, när du säger det så är vi faktiskt rätt lika på sista bilden.

Adam, gärna. Nu ligger du på min lista. Jag har ju faktiskt ett par längdskidor. Jag kanske kan blogga om när jag körde Vasan på 11,5 timmar. :)

/J

Niklas Källström sa...

Sjyst form!
En sansad nivå är oftast bra men det har sin charma att bli sådär svart eller vitt galen ;)

//Niklas

Bjorre sa...

Dom där banan-hammock-småbrallorna, får man se dem på mötet imorgon?

Tobbe Arnesson sa...

Sansad? Du? Tjena!

Hoppas du finner en trygg anställning du trivs med!

Traveller sa...

Roliga bilder, synd bara att man inte kan klicka för en förstorning.

Tänk om det gick att cykla i banan-hammock-småbrallorna :-)

Anonym sa...

Jag tycker du är mycket sötare nu. Lite lönnfet och rakad skalle.
/Ari

Johan Mölleborn sa...

Jag har kvar banan-hammock-brallorna nån stans. Ska nog börja köra med dem på långrundorna.
/J

Traveller sa...

Det skulle vara coolt om man kunde fixa ett kläd-kit som ser ut som "byggare i banan-hammock-brallor" (ex. mollo bild 1). Ett "kuken" kit till tävling/officiella framträdanden och ett "banan-hammock-brallorna" för träning.

Anonym sa...

Vilken kropp du hade inför NMet! Wow!
/Alexandra