Vätternrundan med Conti test team.

Oj vilken runda. Jag har varit riktigt stressad och nervös den sista veckan. I vanliga fall cyklar jag bara för mig själv. Om jag blir trött så tar jag det lite lugnare och sen får tiden bli därefter. På den här rundan hade vi bestämt en tid som vi skulle fixa och då gäller det att hänga med i gruppen och se till att göra så mycket som möjligt innan man kroknar. Som tur var så släppte stressen när jag la in cykeln i bilen i fredags. Sen var det bara vanligt pirr på resan ner till Motala. Jag, Danne och Calle åkte tillsammans ner och bodde på Scandic West i Linköping natten innan start. Där åt vi också Sveriges sämsta hotellmiddag.

Vår grupp startade sist av snabbgrupperna. Vi kom ganska snabbt in i ett bra tempo och fick till en fin kedja. Milen tickade på ruskigt snabbt. De första 10 milen gick på 2,5 timmar, sen gick det ännu snabbare. De första 20 milen gick på 4:45. Jag kände mig pigg och stark hela vägen. Men efter 15 mil började jag få kramper i benen. Jag gick ner bakom klungan i omgångar för att försöka få bort det. Efter 20 mil var jag tvungen att lägga mig bak igen. Då hamnade jag för långt bak i svansen så jag inte hade nån chans att ta mig upp igen, jag hade i och för sig inte kunnat göra speciellt mycket där framme ändå. Benen krampade vid varje fartökning. Men jag bet mig ändå kvar och hängde med in i mål på 7:12. Riktigt nöjd med det trots att jag inte gjorde nåt för farthållningen på slutet.

Strax innan mål var det flera från Sub 7 och andra snabbgäng som ropade att de skulle släppa fram alla från Contigänget till täten. Det var ju 10-15 pers från Conti som hade dragit hela vägen och flera av oss andra låg utspridda i svansen bakom. Det var en riktigt snygg gest och jag blev så där löjligt stolt. Det var våra starkingar som drog hela den här klungan i mål.

Efter den här rundan har jag helt ändrat uppfattning om Vätternrundan. Det är ju skitkul! Folk stog runt hela vägen och hejade. Cykling är verkligen stort i Sverige. SCF får nog ta sig en tänkare på hur man kan utveckla sporten, inte inveckla. Det finns otroligt mycket starka cyklister. Bara i snabbgrupperna var det 700 startande. Den här nya morgonstarten för snabbgrupperna är ett genidrag. Om de kan stänga av vägarna, helt eller delvis, i Gränna och Jönköping så skulle det bli klockrent.

Jag höll ju nästan på att glömma att gratulera Sub 7 och Mas-klungan som kom in under 7 timmar. Grymt starkt kört!


Nöjd gubbe i Gränna.Världens bästa fanclub.

Stort tack till Duells, Conti, Maxim och hela Contigänget!


Natasja tog en massa bilder som dyker upp på Contibloggen snart.


/J

17 kommentarer:

Richard sa...

Kul att det kan vara roligt att köra Vättern!
Grattis än en gång för den grymma prestationen och uppfyllda målet!

Blir det en ny satsning nästa år?

Johan Mölleborn sa...

Jag är rädd för det. :D
Tack igen.

Johan Andersson sa...

Det är ju bara till att lyfta på hatten.... Grymt kört även fast du inte bidrog med nåt :oD

Peter T sa...

Riktigt kul Johan, strålande krampartad insats! Synd att jag inte hade tid att vara kvar och se er komma i mål eller för att stå nånstans utmed vägen. Värmande rapport från ett okänt cykelälskande Sverige. Jag skriver på uppmaningen till SCF.

Nypan sa...

Grymt Johan.
Med tanke på all tid och kraft som lagts ned för att nå målet, är ni väl förunnade att nå det.
Hatten av.

Atlas sa...

Ett stort grattis!

Vito sa...

Kul att synas och byta några ord Molleponken..
Du såg tight ut alla gånger jag såg dig utmed rundan.
Grattis till en fin genomförd runda :)

Anonym sa...

Efter 40-milaturen (Tumba) tidigare ivåras tvivlade jag inte en sekund på att du inte skulle klara det, du verkade så stark då.

Grattis!

Hoven

Uppenbarligen... sa...

Att stå i startområdet på morgonen när grupp efter grupp rullade iväg var rätt häftigt, de flesta i enhetliga ställ och snyggt ordnade. Fick nästan gåshud där.

Grattis till prestationen, du verkade riktigt pigg i parken när jag bytte några ord med dig.

Lennie sa...

Bra kört Johan fastän du hade krampkänningar på slutet, riktigt startkt gjort!!

Ari sa...

Grattis Johan! Men inte är det kul med Vätternrundan? Det är ungefär som att åka till jobbet måndagsmorgon.

Henrik Thunberg sa...

Var mäktigt att bli omkörda av er (Lygnens Venner sub 7.45)! Ni var klart snyggast och säkrast på vägarna! Grymt snyggt kört och gratis till en kanon tid!!!!

ordf. Mattias Thyr sa...

Svarta Contigänget var snygga att se genom Jönköping,enhetligt Preussiskt!

Hur menar du med att inveckla sporten?

Hur vill du utveckla sporten och vad gör du åt det själv?

Patrik Skolling Möller sa...

Strongt kört. Märkte förra lördagen att du var i form. :)

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Tack allihop.

Mattias, jag gör inget åt det själv eftersom jag varken tävlar eller är medlem i nån klubb, förutom KBCK. Däremot försöker jag promota randonnécykling som jag pysslar med.

Jag vet inte exakt vad som måste göras. Men med tanke på att det är 20.000 pers som ändå cyklar runt Vättern så borde det finnas underlag för att få folk till resten av cykelsporten.

Vätternrundan lyckas ju locka till sig folk. Varför lyckas inte de andra tävlingarna? Kan SCF utnyttja Vätternrundan på nåt sätt?

Det handlar om marknadsföring. Ni gjorde ett försök med er blogg förra året. Den gjorde nog mer skada än nytta. När man läste de inläggen så såg det rätt mörkt ut.

En grej som jag tycker känns lite mossig är åldersklasserna för seniorer. Där tycker jag att det skulle vara bättre med kategorier. Med kategorier så får man en morot att kliva upp ett steg till nästa år för att till slut kanske köra elit. Nu kan ju vilken jöns som helst skaffa elitlicens.

Som sagt, jag har ingen aning. Men nånting borde man kunna göra för att lyfta cykelsporten. Folk gillar ju uppenbarligen att cykla.
/J

Amir sa...

Du är grym och en fantastiskt allaround cyklist. Låååååååååååångdistansare, hjälpbrytare, spurtare allt.
Jag är minst sagt imponerad.

Anonym sa...

Riktigt starkt kört Johan! Hur lägger CTT upp träningen för att köra ännu fortare på VR 2012?