Tub schmub. Vilket jävla mög.

Jag lyckade självklart få punka på bakdäcket på gårdagens runda. I vanliga fall så hade jag bara bytt slangen och gått vidare i livet. Men eftersom jag ska spela storfräsare och köra tub så då går det inte lika enkelt. Först försökte jag täta skiten med lagningsgegga. Det funkade väl hyffsat, men det kladdade ner fälgarna, altanen och brallorna. Sen kändes det ändå inte riktigt säkert ändå. Jag har liksom ingen lust att stå med pyspunka innan Strax innan Gränna och se resten av gänget susa vidare bara för att jag sniklagade däcket. Nä, bort med däcket, där rök 700 spänn, och på med ett nytt. Jaha, men då måste man väl ha lim också? Jovisst. Och hur köper man lim när man har 2 glas rosé innanför västen? Jo man får vänta till imorgon och ta det efter jobbet. Det går bra nu...


Det är inte bara jobbigt, man får ont i tummarna också.
/J

9 kommentarer:

Tom sa...

Fy fan vad jag inte saknar den där skiten. Skål.

Niklas Källström sa...

Tråkigt!

Lite sent nu men Tufo Tire Sealant Extreme fixar mycket men inte allt när oturen är framme. Används inte i före utan efter punktering.
http://www.tufo.com/tufo-tyre-sealant

Själv kommer jag fylla tubdäcken med Schwalbe Doc Blue i förebyggande syfte.
http://www.schwalbe.com/gbl/en/produkte/zubehoer/montage/?ID_Gesamt=109&ID_Land=38&ID_Sprache=2&ID_Seite=150&tn_mainPoint=Produkte&tn_subPoint=Zubehoer


//N

Johan Mölleborn sa...

Det var just Doc Blue jag försökta laga med. Det verkar faktiskt som att det funkade. Men nu är det ändå för sent efter som det nya däcket sitter på.

Skål Tom!

Öijer sa...

Men man kanske kan CYKLA till cykelaffären för att handla lim. Du äger väl så många cyklar att det bara är att ta en i mängden. Annars funkar nog grabbens hoj bra.

Johan Mölleborn sa...

Men om jag skulle CYKLAT till affären och köpt limmet så hade jag ju inte hunnit gnälla på BLOGGEN!

Markus Lindholm sa...

Alla proffs har flera hjulpar att välja på

mattel sa...

vilken skit! din tumme ser till och med sned ut..

Unknown sa...

En gång fick jag en stor blåsa på tummen efter tubavkrängningDeLux...

Tub är det enda rätta

Haningerox sa...

Jag fick blåsor som sprack sist jag krängde av ett däck och krängde på ett nytt för sträckning.
Då hade jag cyklat 8 mil på däcket=(