Vad är det som blommar?


Och vad är det som göra KAOS med mina luftrör? På väg hem från jobbet idag kunde jag konstatera att våren äntligen har kommit på riktigt. Och äntligen får jag användning för min Bricanyl. Som jag har längtat. Luftrören var så pass igentäppta så jag blev omcyklad på Essingebron. Pendlartrauma! Efter lite googlande hittade jag det här pollenschemat. Det är alltså tramsträdet björk som ställer till det. Sen löser gräset över med grus i ögonen och till sist rundar gråbo av det hela med sitt alldeles eget symptom, rinnsnuva.Annars går cyklingen rätt bra. Jag har bytt Monarken mot pendlingscykling ett tag. Helgens döds-tjugomilare känns fortfarande i benen. Den rundan satt hårt. Den här helgen blir det bara nån kortare runda men nästa helg är det dags för Västerås 40-milare. Den är rätt läcker. Den slingrar sig förbi Ludvika och rundar Säfsen innan man susar ner genom Lesjöfors och tillbaka till Västerås.

/J

7 kommentarer:

fredrikw sa...

är det inte asfalten som blommar...?

Unknown sa...

Dagens pollenprognos:
http://www.nrm.se/sv/meny/faktaomnaturen/vaxter/pollen/matstationer/stockholm.46.html

Anonym sa...

1. Tävling
2. Grand Fondo
3. Motionslopp
4. Randonnelopp
I den fallande ordningen i softhet trodde jag gällde, tills jag fick lära mig att Randonnelopp är lika med Tävling/GP :-O

Hoven

Johan Mölleborn sa...

Ha ha ha ja jävlar vad det gick undan i lördags.
/J

Unknown sa...

Ludvika, jag skall hålla utkik, förmodar ni kommer från Smedjebackshållet?

Johan Mölleborn sa...

Jag tror det. Vi startar på 66:an i alla fall. Sen kör vi vidare på 245:an och viker av mot Säfsen.
/J

Fikasvettot sa...

Medicin? Dopning? ;)