Traumarapport från förorten.

Efter en helt miserabel hemresa från jobbet (jag Facebookade till och med om den) så hade jag siktet inställt på att komma hem och köra mig vimmelkantig på Monarken och direkt efter det dricka vin tills jag ramlade baklänges som en fälld fjällbjörk, ni vet en sån där krum björk som har pinats under så många år så den helt och hållet gett upp hoppet.

Den planen sprack helt men jag lyckades ändå klämma in en timme styrkeintervaller på Monarken. 2x20 på 260 watt med kadens ner till 50. Man skulle kunna säga att Monarken gjorde kaos med mig idag. Benen lär kännas fina på gymet imorgon. Vinet får jag spara med ränta till fredag istället. Eller kanske till imorgon? För bilresan till och från jobbet lär vara minst lika miserabel då.Nu ska jag ställa mig framför vinkylen och glo en stund.

/J

8 kommentarer:

Niklas Källström sa...

Monarken är som gjord för att frambringa kaos :)

STIZZE sa...

Hörrö du, kör du alltid 260w på 2x20? Och vikt på den här gubben är?

Och varför 50kadens, ere nått nytt skojsigt Mattias hittat på eller bara din oförmåga att trampa snabbt?

Johan Mölleborn sa...

Det är nåt som Mattias har hittat på. Den kallas för EB 2x20* De är lite svåra att få till på trainer men på Monark funkar det perfekt.

260 watt är precis vad jag klarar av just nu. Siktar självklart på att höja. Vikten låg på 65,5 imorse.
/J

Bianchista sa...

EB 2x20 är ett härligt pass. Själv kör jag på trainern, och det funkar väl helt okay för mig som inte har några större krav. Men jag saknar en effektmätare helt klart.
Vad är det för skillnad att cykla på monarken jmf med trainer?
/Georg

Johan Mölleborn sa...

Det är precis lika jobbigt att köra trainer. Men Monarken är stadigare och man får lite exaktare effektmätning. Det är extra viktigt när man kör låg kadens och hög effekt. Det är svårt att köra 250-300 watt och 50 kadens på en trainer.
/J

Anonym sa...

Alltså, varför cyklar du inte till och från jobbet ;)? Måste man pendla med mördarmaskin för att orka med monarkknarkandet när man kommer hem?

Iofs så vill man väl som monarkist gärna färdas ståndsmässigt men men...

/Saltgurken

Johan Mölleborn sa...

Jag har strax över 6 mil pendling om dan på ganska dåliga cykelvägar genom stan. Nu på vintern skulle det nästan bli 3 timmar cykling om dan. Då får det bli Monark på kvällarna istället.
/J

Anonym sa...

Ok, jag förstår, då är ju Monark betydligt mer tidseffektivt :). Kör hårt!

/Saltis