Jag hade glömt hur kul det var.

I söndags dammade jag av min gamla mountainbike. Min mysiga lilla Trek Top Fuel 110. Den stackars cykeln har stått i förrådet de 2 sista åren. Jag köpte den sista året jag körde Långloppscupen, och sen des har den stått orörd.


Jag satte fart på grusvägen och smet in på en stig i skogen. Fartkänslan på stigen var grym och pulsen sköt iväg direkt. Jag följde stigarna bort mot Gåseborg och skarvade in på löparspåret i Viksjö. Det var en skön slinga som bjöd på ordentligt hög puls i backarna. Efter 2 varv hojade jag vidare till Bruket.

Från toppen på Bruket testade jag rodelbanan ner. De grävde upp den för nåt år sen och förstörde slingan helt. Men nu har några dirtkillar rustat upp den och ordnat små härliga wallrides och alternativa slingor. Backen är brantare nu och faktiskt mycket roligare. När jag hade sladdat mig ner för serpentinerna och nästan dött i ett stenhopp vände jag och cyklade uppför igen. Väl uppe testade jag deras dirtslinga som går ner för andra sidan backen. Efter 3 varv uppför rodelbanan satte jag fart hemåt igen.

Efter 2 timmar och 32 km på spridda stigar var jag hemma igen. Det här var absolut inte sista skogsrundan för mig. Om några veckor är det dags för Witch Riden.

/Johan

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Det är ju det jag har sagt de gånger jag har bjudit in till lite Hellasturer.
Du får ta med dig gammelgubbarna i KBCK och hälsa på i ett höstfärgat Hellas snart!

Markus Lindholm sa...

Härligt, jag har inte suttit på min egen MTB sen tidigt i våras. Det börjar bli dax, om inte så får det väll bli till Witch riden.

Patrik Skolling Möller sa...

Det ÄR kul i skogen. Och för mig blir det snart ännu roligare. :)

-Skogling

Johan Andersson sa...

What the heck Patrik! Tell us!!

Niklas Källström sa...

Jad hade också nästan glömt hur roligt det kan vara i skogen. Men jag hade definitivt glömt hur jobbigt det är i skogen ;)

Du ska alltid vara värst Skogling :)


//Niklas

Johan Weinö sa...

Brukar ofta läsa din fantastiska blogg. Visst är det kul med mtb som träningsredskap.

Jag har skoglings gamla Silvalampa på hjälmen och trivs med det på hösten/vintern.

/johan

Patrik Skolling Möller sa...

@ Johan Weinö: cirkeln är sluten. :)