Trött är det nya röda.

Gårdagens hempendling var en sån där dryg historia. Motvind, kallt, trötta ben och som grädde på moset väldigt lågt med energi. Jag tog den halvlånga vägen hem och kände mig som en disktrasa när jag klev innanför dörren.

Efter ett ha stått och glott in i vinkylen en kvart övertygade jag mig själv att jag skulle hoppa vinet och istället hoppa på trainern. Men först skulle jag handla mat och fixa lite skit hemma. Sen var det äntligen dags för lite självkränkning.

Efter 15 minuters uppvärmning körde jag igång den första 4-minuters intervallen. Benen gnällde men pulsen gick knappt över syratröskeln. Eftersom jag följer en förutbestämd effekt behövde jag inte bry mig om att pulsen var låg.

Den andra intervallen kändes bättre och pulsen sprattlade upp som den skulle. Men benen gnällde fortfarande. Den fjärde och sista intervallen var rejält dryg. Benen skrek av gnäll redan från början. Men hjärtat var på min sida och tickade på som det skulle.


När allt var klart rullade jag ner i tio minuter och toppade kränkningen med att dricka 500 ml rödbetsjuice. Sen kollade jag slutet på Greys Anatomy och kände mig jävligt elit eftersom jag valt träning före vin.

/Betan

10 kommentarer:

Nypan sa...

Jag brukar också få såna där ryck ibland. Som tur är, hittar man så småningom tillbaka till sig själv, och väljer vinkylen istället.
/N

Johan Andersson sa...

Jobbar du inte på dagarna?

Själv ska jag köpa ny hoj inom kort. Köpa saker är det nya röda!!

mattel sa...

det ska bli segt först innan det vänder och blir lätt igen.. :)

jag är lika trött och seg på pendlaren även om det är skönt på morgonkvisten. undrar om det är kroppens svar på pendling/trainer/gym?

ikväll TC1 och imorgon ben på gymet.

starkt att komma hem grinfärdig och ändå kliva upp på trainern efter middagshandlande. bra jobbat! :)

Tobbe Arnesson sa...

Verkar funka bra det där med rödbetor tycker jag...

Johan Mölleborn sa...

Verkligen svinbra. Nästan lika bra som julmust.
Men snart kanske det bara smäller till. :)
/J

Rippa sa...

http://www.kokaihop.se/recept/rodbetsvin-2

Med sån här dunderhonung i vinkylen hade du inte behövt tveka. Du kunde gått direkt på flaskan och elitsörplat.

Johan Mölleborn sa...

Ja jävlar. Snacka om win-win!
/J

Bianchista sa...

Skulle helt klart valt det gamla röda i kylen

Johan B sa...

Men hur kan du göra det i ett par cykelbyxor från Microsoft?

Kom igen... ;)

Tobbe Arnesson sa...

Ja, va fan liksom. Microsoft? Har du inga Finax-kläder?