Det blir svettigt i vinter.

Idag dammade jag av trainern igen efter ett års vila. Förra vintern körde jag mest distanspass av olika slag utomhus. I vinter kommer jag köra mer intervallpass för att få igång flåset inför nästa års äventyr. Tex Jotunheimen rundt och 1001 Miglia.


Planen är att köra 2-3 intervallpass och 2 gympass i veckan. Till det kommer jag cykelpendla 4 mil varje dag. Var 4:e vecka kommer jag köra ett distanspass på ca 10 timmar. Veckan efter långpasset blir det lite softare med intervallerna. Under vintern kommer jag tweeka till intervallerna så jag kränks till max varje dag.


Ikväll körde jag ett 4X4 pass och kände mig riktigt stark och motiverad. Om jag är riktigt duktig så kanske jag får flytta till Falun när jag blir stor. Där kör de intervaller från morgon till kväll. Det har jag läst på Öijers blogg.Fy fan vad jag ska svettas i mitt lilla cykelrum!


/J


12 kommentarer:

Tille sa...

Mollo skrev: "Planen är att köra 2-3 intervallpass och 2 gympass i veckan. Till det kommer jag cykelpendla 4 mil varje dag. Var 4:e vecka kommer jag köra ett distanspass på ca 10 timmar."

+1, fast jag kommer köra löpning, simning och lite klättring istället för gym. När kör vi första 3 timmars trainerpasset?

Öijer sa...

Man ska inte tro allt man läser... Men visst är intervaller bra om man vill bli snabbare eller starkare. Jag skulle dock hellre köra distans varje dag än intervaller varje dag. Men det beror bara på mullighetsfaktorn. Och man kan ju faktiskt lägga in intervaller i distanspassen om man vill bli bra OCH ha det trevligt på sadeln.

Randonörd sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Randonörd sa...

Jag har köpt en ny cykel, den skall jag putsa hela vinter. Hinner antagligen inte träna ...

Johan Andersson sa...

Du kommer ju att starkare än skogling nästa år ju..

Niklas Källström sa...

Kan man inte få lite bilder på det där cykelrummet..?

//Niklas

Peter T sa...

Inspirerande Johan. Ambitionsnivån alltså. Personligen är det ute som får gälla och dina 10 timmar/4:e vecka påminner om mina ambitioner många vintrar (obs: ambitioner). Men ok, det går inte att komma ifrån att massiva träningsinsatser kan vara värda beundran, speciellt om nötningsfaktorn har varit grinig.

Katarina M-I sa...

10 timmar ute i januari... Fy fabian vad du är hård.

/Katarina

Nypan sa...

Låter ungefär som det jag har tänkt mig. Men jag kör nog ett 5 timmars distanspass 1 gång i månaden, som får bytas ut mot nåt trainerpass i veckan innan.
Men jag startar inte före 1 november.
/N

Markus Lindholm sa...

Du är knäpp. Hojtatill när det är dax för distanspassen.

Bianchista sa...

Gött! Vi syns på trainern.

Anonym sa...

Jotunheimen skulle få snö till helgen lästen jag i Aftenposten, det börjar tidigt iår med off season....
//Axel