Nu vänder det!

Appen "Pollenkollen" har under de senaste veckorna lyst rött och varnat för EXTREMA halter DÖDS-björkpollen. Men ikväll verkar det ha vänt. Nu är det på väg ner. Snart kommer jag kunna cykla utan stenlunga och KOL, och kanske slippa äta mig mätt på anti-histaminer. Fy fan vad jag ska gå omkring och andas imorgon!


6 kommentarer:

Adrian sa...

Tjenare, skrattade lätt när jag läste ditt inlägg eftersom jag har samma problem själv. Har hela mitt liv ätit 100tals antihistamin-tabletter för att motverka dödsbjörken!
Men efter att ha fått en fet käftsmäll!! dagen då björken slog fixade jag inte det längre.
Jag som trycjt i mig tabletter och känt mig seg som en zombie i 3 veckor för att vara redo när björken slog ut, inte fan hjälpte det.
Slog några telefonsamtal till läkare och fick receptbelagda kortson tabletter av typen Prednisolon Pfizer 10mg...3 om dagen i 8dagar och jag ska bli fri från alla besvär i 3 månader!!!
Har tagit kuren i 3 dagar nu och jag känner mig så gått som helt symtomfri. Rekommenderas högt!

PS.Känner inga biverkningar alls.

Johan Mölleborn sa...

Tack för tipset Adrian! Ska boka tid hos doktorn och kolla det där. Jag fick nån inhalator för några år sen som funkade för akuta besvär. Den är så klart slut nu..
/J

bo sa...

Kära Vännner. Ni måste läsa dopinglistan från RF/WADA. Kortisontabletter är dopingklassade och det fordras ett sk. TUE från Riksidrottsförbundet för att ni skall få använda detta utan att bli avstängda. I Sverige gäller detta alla som är medlemmar i klubb anslutna till RF och även om man tävlar på låg nivå som ex. Vätternrundan...
Vill ni använda kortisontabletter -Gå in på RF hemsida, skriv ut TUEblanketten och låt sedan er doktor skriva i den. Personligen tror jag det blir svårt att få dispens för kortisontabletter eftersom ni utan problem (och TUE)kan använda inhalation av cortison (spray) eller nässpray.

Anonym sa...

Bo: Vad menar du att Vätternrundan är låg nivå? Jag trodde det var typ den största TÄVLINGEN som fanns!?
/Patrik

bo sa...

Inte precis elit typ TdF deltagare (svenska eller utländska) som deltar men många "cyklist-wannabees" som ligger på rulle typ 295 km och vill skryta med en bra tid..

Adrian sa...

Personligen är jag är en vanlig motionär på 30 år. För mig är det i första hand att kunna cykla som är det viktigaste.
Dessa tabletter är en förutsättning för att jag ens ska kunna vistas utomhus...
Jag använder även samma inhalator som Marit Björgen för att kunna andas normalt.
Sen om det är dopingklassat eller inte är för mig helt orelevant :)
Jag försökte bara tipsa om ett läjetmedel som faktiskt gör effekt till skillnad från diverse nässprayer, antihistmin etc som bara gör en trött och dåsig.