Mysgubbar på mysgubberunda.

Om man googlar på "mysig + gubbe" så dyker Nypan upp på första raden, sen kommer jag. Idag hade jag äran att cykla en sväng med denna mysiga farbror. Vi mös och vi pös genom de vackra förorterna Jakobsberg och Kallhäll och Nypan pekade på sitt favorithus, nån sorts alpstuga i timmer. Han gillar nog att huset är byggt av stock. Folk hade tagit ut sina familjer och stod nu utmed vägarna och hejade och vinkade glatt. Vilken stämning! Man skulle nästan kunna tro att jag ljuger.

I Stäket däremot så var det en bilist som tyckte att det var FRUKTANSVÄRT att vi cyklade på vägen så han bestämde sig för att preja oss i rondellen, sen skrek han alla könsord han kunde. Eftersom jag är en fredens man så pekade jag bara på honom och skrattade. Då blev han ännu argare och sladdade efter oss och fortsatte skrika. Jag pekade ännu mer och skrattade ännu högre. Till slut var han lika arg som matadoren i Ferdinand på julafton. Men istället för att slita av sig skjortan gav han upp och spann han iväg. Tänk vad arg en sån människa måste bli om det händer nåt som är riktigt irriterande.

Hösten har gjort kaos med lövträden så helt plötsligt såg vi hus som vi inte hade sett förut. Jag pekade och berättade om alla hus som jag inte hade sett tidigare och Nypan förde mentala anteckningar och kom med kommentarer. Spännande var det i alla fall. Oj det där huset har jag inte sett tidigare! Har du det Nypan?

9 mil fick bli dagens cykeldos. Nu ska vi samla ihop familjen och åka till farsans grav. Håller tummarna att det inte har varit nån gravvårdare framme och sparkat omkull stenen bara.

Tack för idag Nypan!
/J

8 kommentarer:

Tille sa...

Dålig stil, så jag tänker inte kommentera detta inlägg. Ha - där fick du!

Johan Mölleborn sa...

Vi cyklade inte på gräsmattor så du hade inte trivts ändå Tille.. ;)

Tille sa...

Och jag som extra tvättade min Roubaix efter PBP igår...

Nypan sa...

Jag är smickrad och rörd och mysig.
Det var mysigt idag - som vanligt.
Nästa gång ska jag peka ut en riktigt snygg kåk som ligger i lilla Sheffield. En alpstuga i england.
Tack för idag Johan.

mattel sa...

9 mil finräserrunda i november är inte illa alls. :)

och den där alpstugan..damn.

trirobban sa...

När jag cyklade lungt i dag på I1 komm en gubbe på cykel, försökte få i gång ett samtal. Sa först hej som han inte svarade på. Frågade om det är vr som du tränar till. Hörde knappt vad han sa. Gubben var nerdrypt med svett i ansiktet, det fanns bara ett läge 100%. Jag låg bredvid gubben som vi cyklister gör. Då säger gubben, ska du bestämma dig om du skall ligga framför mig ELLER. Förlåt da seger jag. Fan vad folk är posetiva. Jag njöt i alla fall av cukelturen.
Robban

Christer sa...

Ja det finns folk till allt

Fikasvettot sa...

Tänk att folk som är så stressade ändå alltid har tid att försöka uppfostra andra i trafiken. Så mycket fortare han kommit fram om han bara kört förbi och fortsatt dit han skulle.

Men varför ingen bild på stockhuset?