Toscana

I torsdags kom jag hem från vår Italienresa. Jag försökte SMS-blogga därifrån men det funkade tydligen inte. Därför fick det bli tyst här ett tag. Men nu är jag igång igen.

Linda flög med ungarna och jag tog bilen så jag kunde få med cykeln och lasta den full med vin på hemvägen. Vi bodde på Riva del Sole i Castiglione della Pescaia. Mellan Follinica och Grosseto. Toscana är som gjort för cykling. Jag har ju cyklat här förut, men den här gången kunde jag ta det i mindre portioner. Det finns hur mycket härliga vägar som helst. Det är inga problem att hitta roliga backar heller. Byarna ligger oftast uppe på kullarna så det är bara att följa skyltarna så får man några hundra höjdmeter direkt. Sen är det nästan onödigt vackert med alla vingårdar och olivlundar.

Jag hade ritat ett gäng rundor i GPSen som jag hade tänkt köra. Chianti road, La strade bianche, Elba runt och Pisa tur och retur. Men när jag väl var där så funkade det inte. Det var ju faktiskt ingen cykelresa. Så jag stack ut nån eller några timmar när det passade med familjen. Men med +35 i skuggan så räckte det oftast ganska bra. Min kortrunda som jag tog några gånger var 4 mil och 600 höjdmeter. Om man ska åka hit på cykelresa så funkar det nästan överallt. Det är nästan lika vackert och backigt i hela Toscana. Nästa gång måste jag bara cykla Chianti road. 222:an mellan Siena och Firenze. Den är fantastikt vacker. Och namnet gör den ännu mer lockande.


Trista vinrankor.


Trist utsikt från Castiglione


Trista oliver.


25% backe i byn. Trist.


Trist katt softar i fönstret.


I'm feeling hot hot hot!


Castiglione della Pescaia.


Scarlino uppe på kullen.


Mullig bergsby.


Gavarrano.


Trist ingång till en vingård...


Kämpa Johan!


Charmig trattoria i Cacchiagrande.


Värmebonkad gubbe.


Det är absolut inte sista gången jag åker hit. Nån gång måste jag göra det som en ren cykelresa också. Men då funkar det nog bättre på våren så man slipper brinna upp på varje runda.
/Johan

5 kommentarer:

Ankan sa...

Usch, det ser ju inte alls lockande ut. ;-)

Patrik Skolling Möller sa...

Oj! Det där landskapet ser ut att passa mig perfekt också.

-Skogling

Thomas sa...

Såg väldigt trevligt ut förutom urinprovet i sista bilden... ;-)

stefan carlsson sa...

Bella Vista! Har du någon bra rekommendation på boende där nere? Vi är tre familjer som planerar en vårvecka med barn, cyklar och mängder av mat/vin 2012. Och ja, -jag tror du kan funkar som ciceron./stef (stefan.Carlsson@falubo.se)

Johan Mölleborn sa...

Du har ett mail Stefan.
/J