Dagens elitpendling.

Jag låg bra i täten och höll min position. Mina hjälpryttare gjorde sitt bästa för att hålla mig skyddad från vinden och klungan var utdragen tack vare det höga tempot. Benen kändes pigga och jag laddade för det avgörande rycket på Col de Traneberg. Fansen stog utmed vägen och skrek sig hesa. Jag drog av mig jackan och körde med bar överkropp som lite ögongodis för morgonpendlarna. Vuvuzelorna tjöt och de kvinnliga åskådarna visade brösten och slängde trosor efter mig. Jag var gud. Jag var Fausto Coppi.

Då händer det som inte får hända. Punka! Framdäcket var platt. Servicebilen låg för långt ner i karavanen så jag fick se klungan susa vidare och mina chanser till vinst rann ut på cykelbanan. Trots ett snabbt slangbyte hade jag inte en chans att hämta in det jag förlorat. De andra proffstävlingspendlarna hade redan nått toppen när jag gick in i stigningen. Det som skulle blivit min triumf, mitt avgörande ögonblick för odödlighet blev istället fångat på bild och uthängt på Happy för alla att skratta åt. Men sån är den, världen. Otacksam och orättvis. Jag skulle ju ha VUNNIT!!

Photo: Wicke from Happy.


/J

18 kommentarer:

mattel sa...

du vann våra hjärtan iaf! tanken som räknas osv..

Johan Andersson sa...

Grymt cred för att du faktiskt cyklar ute nu...

Anonym sa...

Du, kan jag få tillbaka mina trosor? Det här var inte riktigt vad jag hade tänkt mig.

Vic sa...

Sopa!

Johan Mölleborn sa...

Trosor och eventuella autografer kan fås i Hässelby eller Nacka.

Johan Mölleborn sa...

Vic, det får de gärna göra.
;)

Patrik Skolling Möller sa...

Ha ha!

-Skogling

Anonym sa...

Dagens bästa!

Traveller sa...

Härlig rapport! :-)

Unknown sa...

Hahaha uuuuunderbart!!!

Tille sa...

Verkligen imponerande!
Var det andra cykelpendlingen i år?

Johan Mölleborn sa...

Bättre än så Tille. Det är andra cykelpendlingen på ett HELT ÅR.
Det får ju inte bli infation i cykelpendling.

Anonym sa...

Så går det när man kör med 20 mm silkesdäck och ultratunna slangar - tror att man skall kränka oss som knattrar fram med tunga vinterdäcken ;)

Anonym sa...

Då blev dagen genast lite roligare :-) Kul skrivet!

/Lappen

Tony sa...

Det är sådana rapporter som får dagarna i solen på Mallis att bli lite lättare att uthärda. ;-)
/Tony

Anonym sa...

kolla Sean Robic ha ha

Fikasvettot sa...

Fruktansvärt att något sånt kan hända! Någon borde verkligen göra något!

larsafrick sa...

pwned :)