Ekerörull med KBCK.

Nyss inkommen från en härlig runda på Ekerö med delar av KBCK. Egentligen är det bara en bit av Ekerö som är mysig att cykla på. Resten är bara transport. Men resten av stockholms cyklister verkar tycka att det är prima. Det var nämligen proppat med cyklister ute på vägarna idag. Cykling börjar bli stort. Vi mötte säkert halva Vätternrundan idag.


Nåväl. Vi höll bra fart hela vägen runt och självklart rycktes det i backarna. Vi bjöds på motvind, medvind och kantvind. Vi höll nån sorts snitt på en bit över 30 och pulsen hade säkert också ett snitt, men jag hade ingen pulsmätare på mig idag. Ska nog sluta ha det när jag kör ute. Siktar istället på att köra tills luftrören piper och det domnar i fingrarna.


Mattel hade med sin nya hoj. En Cube nånting, i kolfiber med Reynolds kolfiberhjul och BB30 vevlager. Styv som ett spett och allmänt snabb. Nypan körde sina Mavic högprofilare och Johan körde sina Dura-Ace tubkolfiberraketer. Jag hade fått för mig att testa min tänkta långcyklar-setup med 25 mm Michelin pro3race och standardhjul.


Det var första rundan på däcken och de kändes alldeles prima. För att få lite extra komfort pumpade jag bara i 6 kilo i dem. Det var stor skillnad mot 23 millimetersdäck. Min klena gubbkropp kommer nog tacka mig på långrundorna för den extra komforten. Däcken väger bara 220 gram så de lär kunna rulla över bergen i Italien också.

Här är en liten intervju från rundan idag. Se den här innan den kommer ut på Cyclingnews.Nu ska jag snart på fest och dricka bort det jag tränade ihop idag. Tack för en strålande dag!

/J

11 kommentarer:

mattel sa...

tack för en grym start på dagen. propagandacykling!

och den där intervjun, cyclingnews är ju bra dumma om de inte tar in den. :)

nu är det kaffe och skön känsla i kroppen.

Saltgurkelurken sa...

Tjena, mötte er på Lullehovsbron idag. Hajjade till när jag såg jackorna, ungefär som när man möter ngn med mc-klubbs-väst på sig, men det gick ju bra och det var ju tur att vi fick plats på den smala bron allihop samtidigt :).

Nypan sa...

Det var en riktigt skön runda, med riktigt välklädda herrar. Men det känns som vi knappt har cyklat idag?

Anonym sa...

Var är intervjun med Nypan?

Anonym sa...

Har inte läst bloggen på ett bra tag. Skönt att du börjat kröka igen, nu känner man igen sig :)

//Axel

Johan Andersson sa...

Det där med asfaltscykling ser ju faktiskt riktigt trevligt ut. Måste få *rslet ur vagnen och ge mig ut bara.

Johan Mölleborn sa...

Skönt att vårt möte gick bra Saltgurkan. :)
/J

Tobbe Arnesson sa...

Va fan, glömde mattel shortsen på BB?

Rippa sa...

Lät han inte lite extra andfådd, den där nya pappan? ;)

Såg fint ut. Själv körde jag 6 Ekerömil i söndags, med Nishhikkiki, barnsits och en 4-åring. Rätt gött det med. Extra kul när jag kom ikapp en gubbklunga med Cervelos och full racer regalia. Efter att ha legat på deras rulle någon minut och vilat i motvinden, var det någon som hörde Sagas pladder bak i stolen och vände sig om. Som på en given signal hängde dom av mig i närmsta slakmota. Fniss.

Var köpte du däcken Johan, har funderat på samma lika till mig själv.

Tobbe Arnesson sa...

Haha, bra där Rippa!

Niklas Källström sa...

Ser riktigt härligt ut!
Snygga tröjor dom där KBCK.

//Källis