Jag och Maximus.

Idag skulle jag inte gå på samma mina som igår. Så därför hoppade jag över lunchträningen och lade krutet på ett sweetspot-pass istället. Den sista halvan på Gladiator fick vara underhållning. Alldeles lagom till Maximus körde ner en dolk i halsen på Commodus så var jag klar. 40 minuter på 90% av max satt som en smäck. Varken för mycket eller för lite. Bli inte för förvånade om det blir nåt likna de imorgon.

5 kommentarer:

Helena sa...

Får jag fråga världens dummaste fråga? Ja, jag gör det...
vad är ett sweetspotpass? Är det över tröskeln innan mjölksyran totalt knäcker en?

MVH dum obilad tjej

Johan Mölleborn sa...

Anders beskriver det ganska bra: http://andersgustafsson.wordpress.com/2013/01/23/sotpunktstraning-min-version/

För min del så ligger jag på 88-90% av maxpuls. Det är så pass att jag kan ligga på den nivån tills energin tar slut, eller när huvudet inte orkar längre. Se pulskurvan här: http://www.bigmollo.com/2013/02/sweet-heaven.html
/Johan

bo sa...

Biter du ihop lite på slutet och belastar på sista 5 min tror jag du kan komma upp i 98-100% av maxpuls utan att stumna...(som typ skidåkarna i TdS-backen). Du kommer in i uthållighets-idrottarnas "flow"...drömlandet där vi har maxpuls och är ostumma!

Johan Mölleborn sa...

Ibland när jag kör på högre effekt så kan jag komma in i det flowet. Det är riktigt skönt. Jag har tänkte att öka effekten nu framåt våren så det kommer nog mer sånt snart.

mattel sa...

meh.. puls?!

vad var watten?? :)