20 mil med DÖDSbonk och folkfest i Bålsta.

Hälsenan kändes ok efter två veckors lugnt cyklande men bukfetman hade passat på att löpa amok under tiden. Så idag stack jag iväg utan frukost och stoppade ner två Runekakor i fickan. Två flaskor vatten fick räcka också. Planen var att köra hela rundan utan stopp. Det var rätt ordentlig motvind. Jag kände mig trött och seg och hungrig så i Strängnäs tog jag en halv Runekaka. Trodde väl att det skulle räcka lite längre än till Enköping där kraften tog slut och jag blev tvungen att ta andra halvan och även den sista. På 55:an mellan Stängnäs och Enköping och hela vägen till Skolsta hade jag nästa medvind. Sen vände det igen och vinden kom nu rätt i facit eller från sidan igen.

I Bålsta var det avspärrat för folkfest med krimskrams och brända mandlar. Såg rätt trevligt ut. Om jag bodde där skulle jag ställt cykeln mot ett staket och druckit öl på en uteservering. Men nu fick jag gneta vidare. Vid badet i Kalmarsand fick jag sällskap av en kvartett som hade kört samma runda som jag. Jag hängde på ett tag men precis innan backen mellan Lilla Paris och Kungsängen tog energin tvärslut. Bonk, lidande och allmän DÖDS. Jag släppte och rullade in på en mack och köpte en Cola, en Sportdricka, en glass (88:an) och tre Dajm. Jag åt allt. Livet kom tillbaka. Sista milen hem gick ganska skapligt förutom att hälsenan började göra ont igen. Nu blir det vila och Voltaren några dagar, sen testar vi nåt liknande i helgen.
/J
Smart med bara vatten..
Landsvägsromantik.
The raps.
Bulimiker-fika.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för sällskapet och vägvisningen innan Kungsängen! Trist att du åkte på bonk, var själv rätt så nära.
/Den snacksaliga som bjöd på fin-rull i kvartetten.

Gunnar Ohlanders sa...

Tråkigt att höra att din hälsena krånglar. Hoppas det blir fullt ställ snart igen.
/ Gunnar O.

Fikasvettot sa...

Åt du allt det där godiset när du i princip stod på tröskeln hem? Inte konstigt att du är tjock. ;)

Johan Mölleborn sa...

Anonym, du hade en grym rulle. Kändes som att ligga bakom en buss. ;)

Gunnar, jag ska till läkaren nästa vecka. Hoppas på nån dundermedicin som löser allt.

Fikasvettot, jag trodde ju att jag skulle DÖ! Sista måltiden och det där du vet.

petter-nicklas sa...

Du har inte funderat på att äta nåt vettigare under tiden än 7kg socker när du redan bonkat, det om nåt är ett bra sätt att bygga fetma :) Man kan faktiskt äta en lätt frukost om man ska cykla 20 mil, man blir inte dödsfet av det..

Johan Andersson sa...

HTFU nu för fan...

Rickard Andersson sa...

"Vi hade iallafall tur med vädret" är det första jag tänkte på, förutom MÖRDARVINDEN +ANNAT.
Vi visste ju att det skulle dyka upp en mullig snubbe på en fort psykel så vi bjöd upp till fest... :)

Stefan sa...

Hade också problem med hälsenan efter VR-05. Det löste sig dock rel snabbt med exentriska tåhävningar med skivstång. Testat redan kanske?

Unknown sa...

Till helgen går det bättre ska du se :)
Du körde i alla fall 20 mil, det är mer än 0 mil :)

Johan Mölleborn sa...

Petter-nicklas, med facit i hand så skulle jag ju ha gjort så. Men nu var inte målet att cykla så fort och smärtfritt som möjligt utan jag ville köra mig tom och klara mig på 2 kakor runt hela varvet. Train low, race high.

Richard Andersson, jag var inte mycket till danspartner igår. :D

Tille sa...

Du är nästan lika proffsig som jag på sånt här. Vi borde hålla utbildningar i hur man lägger upp cykling.

Miglian kommer gå som en dans.

/Anonym randonneur

Johan Mölleborn sa...

Du är min mentor Tille. Varför göra nåt rätt när man kan göra det fel?