Blåsigt värre i Alingsås.

Imorse hoppade jag in i bilen och åkte ner till Alingsås för att gå på kurs i två dar. Eftersom jag skulle sova över så passade jag på att ta med cykeln ner. Efter jag checkat in på hotellet så bytte jag om till cykeldressen sen stack jag iväg i blåsten. Jag hade ritat en lagom lång cykelrunda i kartprogrammet hemma.

Jag tog 42:an norrut och svängde av mot Vårgårda. De första milen hade jag härligt medvind och kunde med lätthet susa fram i 40-45 km/h. Efter ett tag kom jag på att jag hade glömt att ta med en extraslang. Pumpen hade jag varit noga med att packa ner. Men en pump gör ingen större nytta om man inte har nån slang, även om den är i kolfiber.

Efter Vårgårda tog jag sikte mot Herrljunga. Här blev vägarna nästan onödigt mulliga. Slingrande, böljande idylliskt så det sved i kroppen. Efter Herrljunga fick jag betala tillbaka för medvinden som jag haft tidigare, nu var det rak motvind hela vägen hem. Och jösses vilken vind. I vissa backar sjönk hastigheten till 15 km/h och på de öppna fälten fick jag verkligen bita i för att komma framåt. Men vägarna var så läckra så det fick gå ändå.


Efter 90 mulliga kilometrar var jag tillbaka på Grand Hotell i Alingsås. Rätt nöjd med att ha cyklat istället för att hängt i hotellbaren. Cykelformen börjar kännas rätt bra nu. Benen har kännts lite trötta ett tag men det är nog på väg bort. I helgen kommer jag passera 800 mil för året så det vore väl fan om jag inte skulle känna mig stark nu.

/Johan

8 kommentarer:

Anonym sa...

härligt!!

starkt att skippa hotellbaren, det känns inte som ett ställe man vill börja hänga på på jobbresorna.

800 mil.. inte långt kvar till halvårsmålet! sweet.

//mattel

Nypan sa...

Låter som en bättre aktivitet än att dricka äckel öl i hotellbaren.
Kan trösta dig med att det blåste satans djävul här hemma också idag. Och det var inte medvind hem ;-)
/N

Patrik Skolling Möller sa...

Bästa valet !

Själv cyklade jag och min förkylning in till stan för att avyttra en styrstam efter jobbet. Det var grym medvind hem och jag bävade för hemresan.
Men det gick galant. Eftersom jag är lite förkyld så skulle jag ta det lugnt. Det gjorde jag men det visade sig att alla kontorscyklister iklädda gymnastikskor och en Ikea-family-hjälm på sniskan tog det ännu lugnare. Det blåste riktigt duktigt ! Fast jag fick ett snitt på 26 trots allt.
Det firades med en Hoegaarden vid hemkomst. :)

-Skogling

Anonym sa...

Det väl klassisk bröderna-Fåglum-mark?

lekis sa...

cyklar en hel del i dessa trakter.
var är näst sista och tredje sista bilderna tagna, ser helmysigt ut.

Johan Mölleborn sa...

De sista bilderna i närheten av Kärtared, 10-15 km från Alingsås. Det är en liten damm brevid vägen där.

Det var skitmulliga vägar. Kan förstå varför Fåglumbröderna blev så starka. :)
/J

Anonym sa...

Om man åker en mil norr om Vårgårda kommer man till Nossebro, där finns ett Fåglum museum.
// Timo

Bjorre sa...

Kunde du inte plockat med dig minibaren i ryggfickorna?
Både cykel och barhäng på sammagång lixom...