Enköping-Skokloster.

Idag tog jag en sväng i blåsten. Jag skulle inviga ett par nya Assos mille S5 och min nya Rapha-tröja. Tröjan hade jag testat under veckan till jobbet, men inte på nån "riktig" cykling. Grym passform och snygghet på båda plaggen. Man känner sig snäppet snyggare i Rapha faktiskt. Och häcken blir snäppet gladare i ett par Assos.

Jag började med 7 mil motvind till Enköping. Strax efter Bålsta kom jag ifatt en stor klunga. Jag la mig längst bak och passade på att vila lite. Killen framför körde på en Cinelli Man Machine. Eftersom det inte finns så många såna så antar jag att det var Nypans gamla ram. Jag hann tyvärr inte fråga för klungan försökte köra nån sorts belgisk kedja och det var dags för mig att glida upp i ledet. Nån minut senare var jag längst fram. Efter 2 tramptag hade klungan släppt lucka. Jag väntade in och trampade till, lucka igen. Då vinkade jag hejdå och fortsatte i mitt eget tempo.

När jag kom till Enköping, Sveriges närmaste stad, så vände jag tillbaka. Nu fick jag vinden i ryggen och kunde lätt äta min macka i 35 km/h. Resan tillbaka till Bålsta gick i 40+. Innan jag kom till Bålsta svängde jag av mot Skokloster och körde ett varv där. Festligt nog hade vinden vänt så jag hade nu motvind igen. Nu började benen kännas rätt spaka. Drickat var slut och energin var låg. För att inte bonka helt stannade jag på Statoil i Bro och drack en Cola. Sen var det medvind hela vägen hem.


156 blåsiga kilometrar blev det idag. Benen kändes stela och gamla. I vanlig ordning somnade jag i soffan när jag kollade på Girot. Girot som förövrigt är riktigt bra. Dagens tempoetapp var riktigt elak och utslagsgivande.

/Johan

7 kommentarer:

Johan Andersson sa...

Ett tips, ta med dig ett par gels och lite sportdricka. Jag känner en kille som säljer högkvalitativa saker ;o)

Såna där Assosbrallor, är dom värda priset? Kostar ju en halv förmögenhet.
Att Rapha är värda sitt pris vet jag.

Anonym sa...

Visst sover man skönt till Girot? Eller halvsover i alla fall. Jag gör det varje dag!

Mysigt att höra Vacci och Adamsson lite dovt så där i bakgrunden. När de hojtar till rycker man upp sig en stund och torkar dreglet ur mungipan.

Niklas Källström sa...

Dom där öppna fälten innan Enköping kan vara ett rent helvete om vinden kommer från fel håll. Men kan också vara riktigt mysiga med vinden i ryggen :)
(egen erfarenhet)

Skönt att knät är som nytt igen.


/Niklas

Patrik Skolling Möller sa...

Lät som en fin runda. Det där med att somna under girot testade jag 3ggr igår. Man blir helt sömnig av att cykla...

Själv svor jag över alla cyklister på Färingsö. Vad har hänt ? Bara sedan förra sommaren så har antalet cyklister 3-dubblats ?! Snacka om boom !

I vanlig ordning så tävlade jag mot mitt eget snitt och på köpet körde jag om alla jag kunde hitta. :)

-Skogling

Johan Mölleborn sa...

Johan, jag glömde faktiskt gelen. De hade suttit som en smäck på hemvägen. Ska ta ett snack med din gel-kille. :) Assos-byxorna är värda varenda krona

Jocke, det är nåt visst att sova till deras röster.

Källis, jo där kan det blåsa så sjukt mycket. På vissa ställen började jag faktiskt skratta. Helt rubbat när man tar i allt vad man har och ändå inte kommer över 25 km/h.

Patrik, Ekerö är hopplöst att cykla på på helgerna. Kan faktiskt förstå att bilisterna börjar tröttna. Efter Vättern blir allt som vanligt igen.
/Johan

Tobbe Arnesson sa...

Assos är faktiskt riktigt bra, prisvärda fast de kostar mycket.

Skönt att kränka en belgisk klunga på din 15-mila solotur så där. ;)

Vic sa...

Snygg tröja, du ser kåt ut.