Trolla med knäna.

Mitt knä blev lite ledset under förra helgens långtur. Jag har vilat hela veckan och medicinerat mig själv med en mix av VoltarenT, Ipren och chianti. Det har känts bättre och bättre. Så pass bra att jag ville testa knät idag. Imorse kom Nypan förbi vid sju-tiden och vi cyklade lugnt och fint ut till Vikskolan i Upplands Väsby där Microsoft-gänget skulle träffas för en träningsrunda.

Efter lite handskakningar och det obligatoriska prylsnacket delade vi upp oss i två grupper, sen rullade vi iväg. Vi hade lätt vind i ryggen så de kurviga vägarna blev ännu mulligare. Efter 2 mil blev jag tvungen att vända hem. Jag hade lovat att komma hem i bra tid och det är verkligen inte läge att börja tumma på det nu. Linda har varit mer än förstående på den biten.

Vi stannade vid kyrkan snackade lite om mörkercyklingar och lite planer för mer gruppcyklingar. Sen vände jag och Nypan hem mot Hässelby igen och vi fortsatte att snacka om långcyklingar. Strax efter Stäket mötte vi Skogling som var på väg ut.

Precis innan vi svängde in på min gata mötte vi Linda och min lilla Viktor som var ute med hunden. Viktor satt på sin Specialized hot walk och tog genast upp kampen mot oss. Han spurtade hela vägen till huset och fortsatte sedan att spurta fram och tillbaka. En ny Cavendish kanske?

8 lugna mil blev det idag. Knät kändes ganska ok, men lite stelt. Det är på rätt väg i alla fall. Nästa helg blir det antingen en 40-milare i Örebro eller en 18-milare med Microsoft. Jag skulle helst vilja köra båda, men jag kan inte trolla med knäna, jag kan ju knappt cykla med det ena.

Tack för idag.

/Johan

13 kommentarer:

Nypan sa...

Tack för sällskapet på den lugna rundan. Viktor var grym i sista kurvan in mot gården. Så tajt kan inte jag ta den svängen :-(
Skönt att knät känns bättre vilket troligtvis beror på chiantin, som är mer multieffektivt än de mesta här i livet.
/N

matilda sa...

Hej!
Doping är ett stort problem inom idrotten, främst inom de mest fysiskt krävande som längdskidåkning, vissa friidrottsgrenar och cykling. Vad ska vi göra för att få bort dopingen från tävlingsarenorna?
//Matilda - elitcyklist

Johan Andersson sa...

Tycker ni ser helstiliga ut i era teamkläder och visst tusan ser Viktor snabb ut. Han och Atle kanske ska teama upp sig i ett Specializedstall för blöjrumpor, Atle far som en galning med benen i luften på cykeln nu.

Johan Mölleborn sa...

Matilda, jag förstår att du är upprörd över att jag äter Ipren och VoltarenT för att jag har ont i knät. Båda två är receptfria på Apoteket. Chianti är för övrigt ett rödvin från Italien.

Jag är inte elitcyklist, jag har inte ens tävlingslicens. Jag cyklar bara för att det är kul.
I övrigt håller jag med om att doping är ett stort problem.

Tack ändå för att du bryr dig.
/Johan

Patrik Skolling Möller sa...

Jag tyckete ni såg påtända ut. För det var Er jag såg i Järfälla. Att hålla på knarka och ha sig. Ett jäkla ofog. =D

Ni slapp regnet va ? Inte vi...

Skönt att knät funkar bättre.

-Skogling som injecerar bacon och pasta samt ett stort glas mjölk

Vic sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Vic sa...

Låter bra med knät, hoppas det läker ut så att du kan hoja ordentligt nästa helg och forsätta sattsningen på LEL.

kallegunnar sa...

Kul att knät börjar bli användbart igen.
vi kanske syns i Örebro
om inte ngt oväntat händer...

Janne Hedlund sa...

Se till att knät läker. Order från en sjukling till en annan :-)

Tobbe Arnesson sa...

Kokain är the Boonen way.

Erik sa...

Hej! Din blogg har inspirerat mig. Jag är 22 år och tar min focus cyclocross till jobbet i veckorna. Men i söndags gjorde jag en längre tur på 20 mil. Hade inte mycket kräm kvar i benen när jag kom fram, men det var fint väder, alltså en trevlig tur. fortsätt skriv om dina cykeläventyr så blir jag glad!

Unknown sa...

Hejsan. Mycket trevlig blogg!

Johan Mölleborn sa...

Erik, sånt värmer att höra. Kul att det gick bra på rundan.

Adam, tack tack.

/Johan