All work and no play makes Mollo a dull boy...

Måste bara gnälla lite. Det har inte blivit mycket cyklande de sista två veckorna. Jobbresor och familjegrejer har tagit den mesta av tiden. Familjegrejerna är självklart kul och ska prioriteras. Däremot hade jag klarat mig bra utan alla jobbresor. De kvällarna jag är borta på jobb tar tid från cykelkontot, och cykelkontot tar tid från familjekontot.

Cykling ska vara kul. Men det är inte kul när man man stressar upp sig för att man inte hinner cykla. Mitt mål med 1000 mil innan LEL har kännts lite stressande när tiden inte räcker till. Just nu ligger jag på 815 mil, vilket är lite för lite.

På lördag är det Vätternrundan, sen midsommar, helgen efter det blir det antagligen en cykeltur upp till Åre eller Hovets 60-milare. Sen är det bara några futtiga veckor kvar tills jag åker till England. Idag är det 47 dar kvar till LEL.

Jösses vad tiden går fort. Snart fyller jag 40 och strax därefter går jag i pension. Innan dess ska Viktor ta studenten och jag ska hinna olja in altanen en gång till. Det vore ju prima om man kunde klona sig själv. Då kunde en Johan sitta på jobbet och knattra dator medans den andra Johan var ute och brände mil på landsvägarna.


Så nu har jag gnällt av mig. Nu kan jag koncentrera mig på annat.
/Johan

14 kommentarer:

Tille sa...

+1 på nästan allt. Jobb, flytt och annat onödigt har stulit mitt liv känns det som just nu. Jag är inte ens säker på att jag vet hur en cykel fungerar längre.

Anonym sa...

Under vintern tänker man att under maj och juni när kvällarna är långa, då banne mig ska det hinnas med... Men sedan när man väl är mitt upp i våren springer tiden iväg med helgdagar, grillkvällar, studentmottagningar, skolavslutningar mm. /Uppenbarligen

Nypan sa...

Välkommen till livet som vuxen och ansvarstagande förälder/arbetstagare.
Jag kan lätt tänka mig att vinna 100 miljoner istället för att jobba resten av livet. Men för att kunna köpa den där lotten, måste jag jobba lite. Och när jag jobbat och cyklat och försäkt ta mitt ansvar som pappa och familejfar, orkar jag inte masa mig ner till spelbutiken för att köpa den där lotten. Vi kan se fram emot en härlig vättern runda istället. Ser ut att bli regn, regn, kallt och blåsigt.
/N

Tobbe Arnesson sa...

Jobba för att leva eller leva för att jobba?

Patrik Skolling Möller sa...

Jag förstår precis. Det hjälper inte med ett par rena kallingar. Livet sätter press bland och stresscykla är värdelöst. Visst är det kul att vara fattig och ansvarstagande ?

-Skogling

Anonym sa...

Ja, man har ständig ågren för att hinna med allt, vara en god far, fixa hemma, älskvärd make och samtidigt vija/ kunna träna hur mycket som helst. Svår ekvation det där...

// Timo

Mikael Carlsson sa...

Hej Johan!Skönt att höra lite gnäll från dig. Jag har undrat över hur du får tiden att räcka till familj,jobb och en stor träningsmängd. Själv kramar jag ut max och har lyckats komma upp i 420 mil. Kommer jag upp i 550 fram till den 11 juli (Sverigietempot) så är det ungefär vad frun tillåter. Kanske kan jag smyga mig från jobbet för ytterligare några mil, men det är lika med att cykla med dåligt samvete.

Marcus sa...

Ja pojkar.. min fru har redan tröttna... ärligt alltså.... fan vad vi hålle på bara för att må bra, sedan blir det fel i slutändan ändå..... jag älskar dig kanske man borde säga oftare ??? kanske jag gifter mig med cykeln nästa gång ?? eller??

Vic sa...

Känner faktiskt inte alls igen mig i det du skriver :-)

Peter T sa...

Härligt, kommentarer med ett visst djuup!

Ja, Så här blir väl livet för den som vill krama ur det bästa, det är nog så. Och precis som att man varje år alltid blir överraskad av hur fantastiska de ljusa försommarkvällarna är, lika lätt har man för att återigen gnälla över tidsbrist och be om att bli klonad. Ändå har de flesta av oss för det mesta så förbenat bra.

Hoppas att vi ses innan LEL Johan. Själv gör jag som Michael i år, pinar svensk asfalt från norr till söder.

Peter T sa...

Härligt, kommentarer med ett visst djuup!

Ja, så här blir väl livet för den som vill krama ur det bästa. Och precis som att man varje år alltid blir överraskad av hur fantastiska de ljusa försommarkvällarna är, lika lätt har man för att återigen gnälla över tidsbrist och be om att bli klonad. Ändå har de flesta av oss för det mesta så förbenat bra.

Hoppas att vi ses innan LEL. Själv gör jag som Michael i år, pinar svensk asfalt från norr till söder någon vecka innan LEL.

Anonym sa...

intressant läsning, hur har du lyckats att cykelträna 815 mil
på 6 månader= 400 timmar träning med jobb och familj, själv lyckas man med trixande hinna med ett och annat gympass, utveckla gärna din plan, en som vill veta

Johan Mölleborn sa...

Tack för alla förstående kommentarer. :)


Anonym, jag tränar tidigt innan jobbet och viker en helgdag varje vecka till cykling. Oftast blir det lördagen som blir cykeldag. Jag cyklar till jobbet varje dag, året runt. Jag kör långpass året runt. Inte bara på sommaren.

Det gäller att ha det ordentligt förankrat hemma annars blir det segt till slut.

På helgerna sticker jag oftast ut tidigt för att på så sätt vara hemma tidigt.

Om man ska hinna med 6 timmars cykling en lördag kan man inte vänta till kl 10 för att se om det blir fint väder. Då får man sticka ut vid 06 så man är hemma till 12 igen, även om det regnar, snöar eller är minusgrader. Är det sol så får man se det som bonus.

Jag har också lagt av med alla sociala cykelevent. Den tid jag lägger på cykling ska gå till cykling och inget annat, om det inte är after-bike förstås.

Sen måste jag säga att jag har en väldigt förstående sambo.
/J

Gunnar Ohlanders sa...

Ja livet som familjefar och stort cykelintresse är inte alltid lätt att kombinera.
Själv brukade jag sticka ut på cykeln vid niotiden på kvällen när ungarna lagt sig.
Kan i alla fall trösta dig med att det är övergående. Snabbare än man tror så är ens avkomma uppväxta och utflugna, då finns plötsligt mycket tid att tillbringa på cykeln. Speciellt om man lyckas få sin livspartner intresserad av cykling och skaffar tandem :)