Jag klarar inte ens av att åka till Mallorca.

Just nu skulle jag egentligen sitta med ett glas spanskt rödvin på balkongen i Palma och flina, men eftersom jag är en idiot så sitter jag hemma på Ekerö och ska snart laga middag.

Som sagt, jag hade bokat en ganska spontan resa till Mallorca den här veckan. Flyget gick idag klockan 07:10. Jag ställde klockan på 03:00 för att hinna checka in i god tid. Allt var förberett. Cykeln var packad och cykelkläder för fem dagar låg snyggt vikta i resväskan. GPS:en var laddad med fina rundor och alla GoPro-batterierna var fulladdade. Det svenska vaccinpasset låg tillsammans med den Spanska motsvarigheten. Vamos ala Mallorca!

Nån gång mitt i natten vaknade jag av en gnagande tanke, hur är det med passet, är det fortfarande giltigt? Fan det är väl inte längre än tio år sen jag fixade det? Nä det borde funka. När klockan ringde vid tre så hoppade jag upp och haltade ner till köket där passet låg. Jaha, det gick ut i maj. Kuken.

Jag började googla på pass och Arlanda och kom fram till att den enda chansen var att åka till polisstationen på Arlanda och ordna ett tillfälligt pass. Jag skippade frukosten och åkte direkt. 04:00 parkerade jag utanför polisstationen. Det var stängt. På dörren stod det att de öppnade 08:30. Jag ringde på porttelefonen bara för att få bekräftat att det inte fanns någon som kunde hjälpa mig förrän 08:30, alltså 4,5 timmar senare. Då skulle planet redan ha lyft för länge sen. 

Jag kollade om det fanns några andra plan som gick senare på dagen men det var fullbokat på SAS. Avgångarna imorgon hade ökat i värde mer än bitcoin. Nu skulle det kosta 3-4 tusen för en enkelbiljett, plus 1000 kr för passet och att jag skulle få sitta på Arlanda och glo resten av dagen om jag skulle hitta en biljett med något annat bolag. Men då skulle väl bli magsjuk av en ruccolasallad i loungen eller så skulle jag väl ramla och bryta nyckelbenet första metern på strandpromenaden. 

En stund senare satt jag i bilen på väg hem igen. Flyget och hotellet var avbokade och äventyret hade kostat några tusenlappar. En ganska saftig avgift för att åka och titta på polisstationen på Arlanda kan man tycka. Det här är den andra Mallorca-resan på raken som floppar. Den första pga Corona och den andra pga en tjockskalle. Men skam den som ger sig, en vacker dag kommer den här tjockskallen lyckas åka till sitt älskade Mallorca.

Nästan som Mallorca


3 kommentarer:

Reimert sa...

Som grädde på moset efter ett och ett halvt år Coronaelände, blä vad trist.....

Atlas sa...

Meh, den resan gör man ju som äkta CIS-man med ett leende på läpparna och en cykelpump i näven. Amatör!

Johan Mölleborn sa...

Reimert, ja när man väl fick resa så lyckades jag stöka till det ändå.