Nån sorts rekord. Intresseklubben antecknar..

Så här kan man ju också sammanfatta 30 fantastiska minuter på 290 watt. Med en bild på en pulskurva som går lite slakt uppåt. Det är varken DÖDS eller CHOCK. Det var mer som en OnePiece fylld med havregryn och nykläckta gråsparvar. Hela berättelsen kommer i mina memoarer.


15 kommentarer:

Henrik sa...

Men fy satan så starkt då, grattis!

Anonym sa...

Hur mycket väger du? I denna W/kg-värld vi lever i måste vi ju veta. Vi i intresseklubben alltås.

Johan

Anonym sa...

Sorry - läste just föregående inlägg och där skrev du ju fint W/kg. Tack för det.

Johan

Johan Mölleborn sa...

Tack. Jag har kört mycket tröskel i vinter så det börjar väl ge resultat nu.

Jag väger 64,5 just nu så det blir precis under 4,5 watt/kg. Nu gäller det bara att öka watten och hålla igen på maten. ;)

Bjorre sa...

Fapfapfap!

bo sa...

Liten fysiologisk kommentar. Tröskeln (funktionella) skall räknas på ett 60 min värde inte 20 min för att vara jämförbar (proffsen ligger på 60 min värden på 6-6,4 W/kg). För män under 45 år och med din träningsmängd borde den vara 5 W/kg räknat på 60 min värde. Ganska mycket sk " VO2-slow component" ligger bakom din pulsstegring och talar för anaerob (laktat od) metabolism och att det således finns betydande förbättringspotential vad gäller "dina tröskel W/kg".

Johan Mölleborn sa...

Jag vet att FTP ska räknas på en timmes arbete. Det här var bara ett test för att se hur länge jag kunde hålla 290 watt. Eftersom det tar sån tid att höja faktiska watt så försöker jag förlänga tiden som jag kan hålla på en viss effekt istället.

Nu har jag ökat från 20 minuter till 30 minuter på 290. Nästa mål är att pressa upp 300 watt till 20 minuter.

Min FTP ligger nog runt 280, det skulle i så fall bli 4,3 watt/kg i dagsläget. Så det är en bra bit kvar till 5 watt/kg.

Har du några tips på hur jag kan höja FTP?

Maila gärna: bigmollo@hotmail.com
/Johan

Stefan Lindbäck sa...

Bo du får gärna maila mig också med träningstips för att höja watten och FTP
lindbacks@alvsbyn.net

Alla tips mottages med glädje

Problemet just nu för 5w/kg är att jag måste upp på 450w, liiiiite svettigt, men är man en bit över 190 (inte i IQ dock, för då har man nog slutat med cykling för länge sedan) så får man ju stå sitt kast, är ju som absurt att tro man ska väga 65 då...

bo sa...

Just hem från 2 d i Sydney -lite jet-laggad . Skall fundera på saken återkommer. Några önskaemål:
1. Kör en riktig 60 min repa på ergometern och räkna fram ett korrekt värde.
2. Bestäm vad du vill bli bra på - typ tid VR,PRP eller vinna master-GP/linje
2. Kolla med sk, "cykel-PT´s" och skriv på din blogg kort vad de föreslår.
3. Återkommer när jag vaknat till

bo sa...

Till Stefan: Börja med att gå ner i vikt till typ 76 kg.

Edvard Wendelin sa...

Inte för att det är någon omöjlighet att väga 76 om man är över 190, men det är nog rätt kämpigt. Gustav Larsson är väl 195 och väger 75 om jag inte minns fel. Själv är jag 199 och väger 85.

Unknown sa...

Grymt!

Unknown sa...

Grymt!

Jumpsuit sa...

Tack, riktigt bra!

bo sa...

"Vaknat till" men har fullt upp just nu. Föreslår vi träffas efter det stt jag föreläst om bla detta ämne för fysiologerna på GIH (v16).Du kan kontakta mig via mail
Hälsar bo.berglund@ki.se