Varmt som i Afrika.

Idag tog jag ledigt från jobbet för att kunna utnyttja en av sommarens varmaste dagar till att cykla. Efter att jag lämnat Viktor på dagis stack jag och Patrik iväg mot Bålsta. På vägen dit visade jag en lite omväg förbi Ådö. Ett sommarstugeområde strax utanför Bro med grymt härliga vägar som ringlar omkring inne i skogen. Vi hade bestämt att tempot skulle vara sansat. Jag var fortfarande lite seg efter 60-milaren och Patrik kände sig gammal efter att ha bytt panel på huset.

Redan vid halv tio-tiden var det 26 grader varmt enligt min Polar. Patrik hade väldigt svårt att hålla sig ifrån att rycka i backarna men jag tog ett moget beslut att hålla mig lugn. När vi kom till Bålsta var vi tvungna att stanna för att fylla vatten. Där passade vi också på att dricka varsin Cola. Sen bar det iväg mot Skokloster, men det åkte vi förbi och fortsatte på stora vägen.

Värmen var nästan olidlig nu. Benen kändes tunga och pulsen var hög bara för att försöka kyla ner kroppen. Vid korsningen där man kan välja mellan I1:s övningsområde och Bålsta valde vi Bålsta. Det är en ganska mullig väg som går genom skogen och kommer fram vid Bålsta industriområde. Nu visade Polaren 36 grader!

Den sista biten från Bålsta tillbaka till Hässelby rullade på i samma fart som tidigare. Rullsnittet låg en bit över 30. Strax innan Jakobsberg stannade vi vid en liten butik och köpte fryst pytt i panna och 2 kalla folköl. Patrik stoppade ölen i ryggfickorna och jag tryckte in pytten under tröjan. Jösses vad skönt. Pytten kylde ner ryggen så där perfekt. Att jag inte har tänkt på det tidigare..

Efter 11 mil och 4 timmar var vi hemma i Hässelby igen, där blev det en enklare after bike med pytt i panna, stekt ägg och en folkis.


Tack för en väl investerad semesterdag. Cykelbrännan börjar arta sig nu...

/Johan

7 kommentarer:

mattel sa...

snygg bränna! och ejkan som gnäller på mina armar.. :)

strong runda i värmen.

jobbet var.. eeh.. svalt iaf.

Patrik Skolling Möller sa...

Jävlar vad fräcka vi ser ut ! ;)

Det var hett idag men det gick ju bta trots allt. Tack för sällskapet
och ditt vackra leende.

-Skogling

Johan Andersson sa...

Fan vad läckra ni ser ut att vara, min cykelbränna kan knappt skönjas, funtar på att sola solarium typ nio timmar med tröja och byxor.

Anonym sa...

Afrika? Det är ju där jag bor!

Jag skippade cykling idag men klippte en del av gräsmattan som jag inte har klippt sedan jag flyttade hit för ett år sedan. Det tog drygt två timmar..... Sen lånade jag ungarnas pool.

Strong runda grabbar! Ni ser fånigt cykelkåta ut på alla bilder.

Tobbe Arnesson sa...

Haha, pytt innanför tröjan skulle jag velat se. Antar den var färdigsaltad sedan? ;)

Niklas Källström sa...

Du Johan, den där killen på första bilden i vit Peugeot tröja ser snabb ut, en riktigt hetsporre ;)

Väldigt lik Skogling är han också ;)

/Niklas

Johan Mölleborn sa...

Peugeot-killen var stark. Det verkar vara bra det där med panelbyte.
Skönt att vi tog rundan igår.. Imorse regnade det satan här.:)
/J