De första 1000 milen klara.

I vintras sa jag att jag skulle cykla 1000 mil innan starten på London-Edinburgh-London i slutet på juli. Det är inget speciellt med det egentligen men för mig var det ett bra mål för att pressa mig att cykla mer än tidigare. Framför allt för att hålla fokus under vintern och våren då det annars är lätt att slappa till. Nu är de 1000 milen klara och jag tror nog att jag hinner med 100 till innan starten.

Jag har försökt att cykla minst 35 mil i veckan. Vissa veckor har det blivit mindre och vissa mer, vissa betydligt mer. Varje månad har jag lagt in en runda på minst 10 timmar för att trimma långcyklarbenen och lägga på ett extra lager pannben under kepsen. Vintercyklingen hjälper verkligen till där.

Nu är det 3 veckor kvar till start. Den här veckan kommer jag köra förlängda pendlarrundor och i helgen blir det en 20 eller 30 milare. Nästa tisdag åker jag till Gotland i 8 dar. Där siktar jag på att köra 10-20 mil varannan dag. Sen vilar jag helt i 3 dar innan LEL.

Formen känns riktigt bra nu. Jag känner mig stark och seg. Framför allt så är jag sugen på att cykla långt. Jag hade säkert fått samma resultat med hälften av cykelmilen men nu fick jag den här idén och då är det bara att hacka i sig det och köra. Det viktigaste är att man har kontinuitet i cyklingen och att man har roligt när man är ute.

När vi väl startar så får vi se hur det går. Vi blev av någon anledning anmälda till ”långsamgruppen”. Vi kommer hålla ihop och köra så bra vi kan. Målet är fortfarande 70 timmar men det är inte så noga egentligen så länge vi tar oss runt och inte skämmer ut oss för mycket.

Cyklingen tar inte slut efter semestern. Tvärtom, det är nu man får lägga grunden för nästa sommars mål. I början på augusti går Mälaren runt och två veckor senare går det en 60 milare från Västerås. Eller varför inte Helvetet i norr, ett långt och kallt lopp som arrangeras av CK-Distans. Häng med, det är både lättare och roligare än man tror att cykla långt.

Nånstans mellan Vättern och Vänern på "3 sjöar runt".
Gran Canarias.
20-mils brevet i Västerås
Afterbike på Lilla Barkarby.
Cykelsugen skitgubbe.

/Johan

17 kommentarer:

mattel sa...

härligt! bra cyklat och bra jobbat att kunna bocka av ett svettigt satt mål.

inte så jätteenvis väl? :)

trampa på..

David P sa...

Bra jobbat Johan, då är det dags med lite fartträning nu efter vinterträningen?

Anonym sa...

"Sen vilar jag helt i 3 dar innan LEL."

Men dåså. :-)

Lycka till på LEL, jag hoppas att de har liveuppdateringar som PBP så vi fetton här hemma kan följa loppet. PBP-tråden på Happy är ju en klassiker, det kändes nästan som man var där när man följde den live.

Tille sa...

Stabilt jobbat. Inte för jag nånsin tvivlade. Man blir stark av av att hänga på LB.
Mälaren är redan inbokad. Västerås låter intressant. Kanske dags för en 60-milare. Denna hära Vildmarksvägen/Helvete i norr. Är det asfalt? Kommer man runt på en CX? Låter dumt nog att vara intressant.

Erik H sa...

Storstilat, och med massor av dagar i marginal till LEL.

Johan Mölleborn sa...

Tack tack.

Jag ska försöka hitta på nåt sätt att uppdatera er på Happy under LEL. Funderar på att sms:a nån som får lägga in uppdateringar i en tråd. Har försökt få till mobilbloggning men det har inte funkat.

/J

Markus Lindholm sa...

Fy fan vad kallt det var i Västerås.

Jag fattar inte hur du får ihop tiden att cykla så pass långa rundor så ofta.

Tobbe Arnesson sa...

Bra där Johan!

kallegunnar sa...

grattis till 1000
imponerande
du lär ju knappast få problem på LEL
håller på och kollar möjlighet att bli av med ett arbetspass så jag kan köra västerås 60milaren....
kalle

Mikael Carlsson sa...

Bra jobbat Johan! Lycka till i GB. Ser fram emot en fyllig berättelse när du kommer hem. LEL kanske kan vara något härnäst.

Patrik Skolling Möller sa...

Bra kört !

Jag tror du är rustad för LEL. Tänk om det blir sol och vindstilla i England...

-Skogling

Johan Andersson sa...

Härligt jobbat, håller alla tre tummar för att du fixar det inom dina förväntade gränser.

Anonym sa...

Gratulerar antar jag, även om du säger att miltalet i sig bara var en typ av fix idé.
Följer din blogg och som småbarnsförälder fungerar den som motivation, även om jag inte har dina ambitioner.
En fråga, när du fyllt en vecka med rejält med mil, ordentligt mer än 35, tex som runt de tre sjöarna. tar du igen dig följande vecka eller står du på de 35 iallafall?

//Axel

Velonavia sa...

Stark jobbat, håller tummarna för er på LEL, lycka till

Ari sa...

Jag tror att du är helt klart mogen för LEL nu. Kör ett gäng med snabba 10-milare fram till LEL så slipper vi släpa på dej till Edinburgh.

Där ska vi äta Haggis och dricka Guinness och sen ska vi fisa oss tillbaka till London...

/Ari

Nypan sa...

1000 mil är mycket, och tiden och milen rullar på fort när man alltid är igång.
Annat upplägg till vintern och nästa år va? Jag är inne på samma linje som vi snackade om igår.

/N

Jörgen sa...

Imponerande. Än mer imponerande att du inte är sliten, utan har bra ben. Bara att önska lycka till på LEL!