Nya väskan.

För ett tag sen köpte jag en ny väska till hojen. Tanken var att jag skulle ha den på LEL och andra långrundor. Jag har kollat en del på olika lösningar men det har alltid spruckit på nånting. Till slut hittade jag en Rixen Kaul på Norvelo. Den finns i en massa olika storlekar och modeller.
Den jag köpte har två små fack på utsidan och ett nätfack på ovansidan. Sen har den ett stort fack i mitten. Totalt är den på 6 liter. Tack vare Klick fix-fästet kan den tas bort och sättas på enkelt. Man kan också köpa ett extra fäste så man kan ha den på flera cyklar.


I helgen testade jag den för första gången på 60-milaren. Jag packade den full för att se hur mycket den rymde och hur det kändes med en tung väska bak på cykeln. Den funkade kalas. Det kändes knappt att jag hade väskan på hojen och den verkade inte ta så mycket vind heller. De små facken på sidorna kommer man åt när man cyklar och det stora facket kan man öppna helt så man lätt kommer åt det man packat ner. Så här läcker ser den ut när man hojar också.

Foto Tillmann.


Enligt mina beräkningar bör väskan rymma 4-5 Rochefort 10:or och i nätfacket kan man med lätthet trycka ner en parmesanost och en halv salami, så den är verkligen användbar.

/Johan

12 kommentarer:

Nypan sa...

Det där är inget test. Det är en recension.
Men den sista informationen var nog viktigare än både märke, pris och kvalitet. Men hur många S.t Feullien får man ner? Och hur många Assosburkar hade du fått plats med på 60 milaren? Kanske att du hade fått ner en liten burka ändå :-o

/N

Johan Mölleborn sa...

Jag vet faktiskt inte hur många St:Feullien man får ner. Men om du kommer förbi med några så kan vi testa. Sen kan vi kolla på Paris-Roubaix från 2001 då Hincapie får stryk av Lotto-gänget.

På nästa runda ligger det en Assosburk i väskan också...
/J

Johan Andersson sa...

Den där såg ju schetasmutt ut. Min värdelösa BBB ligger och skaver mot låren så ska man ha en väska vill man ju ha den lite bakom som den där. Får nog åka till Norvelo efter jobbet idag.

kallegunnar sa...

hmm en kanske skulle skaffa en lagom stor oxå:)
börjar ju snart ha alla modeller från 24l och neråt, men de passar ju till olika saker..
ser lovande ut till LEL, ser ut att ta lite av Ryggsprutet
kalle

Bjorre sa...

I den där borde du kunna bygga in någon form av motorstyrd pumpning av assoskrämen. In med en slang å kör!

mattel sa...

jag har ju funderat på en sån där variant till pendlingen.. ser smutt ut!

vad väger den (tom alltså)?

Markus F sa...

Så där ja. Väska är viktigt. Du närmar dig den mörka sidan.

Tobbe Arnesson sa...

Lätt att sätta på men bara plats för en halv salami?

Johan Mölleborn sa...

Markus, det kommer dröja ett tag tills jag cyklar i tweed. :)

Tobbe, en halv salami var lågt räknat.
/J

Åsa och Henrik sa...

Jag blir genast väldigt intresserad. Min trogna Vaude-väska sjunger på sista versen. Problemet med Vaude är att dragkedjan slutar att fungera efter c:a ett års flitigt användande. Har du någon uppfattning om robustheten på dragkedjan på din nya väska?
/ Åsa

Johan Mölleborn sa...

Åsa och Henrik, det är ganska kraftiga dragkedjor på den och de sitter på ett sånt ställe som gör att det inte blir nån större belastning på dem. Jag har inte sett hur Vaudes ser ut, men de här ser ut att hålla ett tag.

Anonym, Tommy körde i ett jämnt och bra tempo och tog kortare pauser. Han har cyklat i tusen år, bland annat 3 PBP så han vet vad han pysslar med. Men i år hade han cyklat för lite för att hänga med i tempot.
/J

s-o sa...

Den ser klart vettig ut, men samtidigt känner jag ett visst sug efter att byta ut min väl fungerande Carradice mot någonting i den här stilen: http://www.acornbags.com/boxybag.html
Men då måste jag ju byta cykel också.